Release 19/11/2015

Bekijken van teststappen in een testrun
Het tabblad Testcases in een testrun heeft een nieuw design gekregen. Daarbij is het mogelijk gemaakt om de teststappen van de testcases te bekijken. Dit kan door de testcases open te klappen. Voorheen was dit alleen mogelijk tijdens het uitvoeren van een testrun. Nu is het dus niet meer nodig om de testrun uit te voeren als u de teststappen en resultaten wilt bekijken.

Scherm (nieuw) - Testrun - Bekijken teststappen

 

Bekijken van teststappen in een testscenario
Het tabblad Testcases in een testscenario heeft een nieuw design gekregen. Daarbij is het mogelijk gemaakt om de teststappen van de testcases te bekijken. Dit kan door de testcases open te klappen. Voorheen was dit alleen mogelijk door het testscenario naar Excel te exporteren. Nu kunt u direct in het testscenario de teststappen van de testcases bekijken.

Scherm (nieuw) - Testscenario - Bekijken teststappen

Op deze manier is het een stuk eenvoudiger geworden om te controleren of een testscenario volledig is en of de stappen van de verschillende testcases goed op elkaar aansluiten.

 

Tabblad Testtrajecten bij een gebruiker
In de module Gebruikersbeheer (alleen toegankelijk voor beheerders) is het mogelijk gemaakt om te bekijken tot welke testtrajecten gebruikers toegang hebben. Wanneer u een gebruiker opent dan ziet u een tabblad Testtrajecten. In dit tabblad bevinden zich de testtrajecten waar een gebruiker deelnemer is (zie ook: Deelnemers). Gearchiveerde testtrajecten worden hier niet getoond. Wanneer u op een testtraject klikt dan opent u het betreffende testtraject.

Scherm - Gebruikers - Tabblad Testtrajecten