Release 07/07/2016

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release functionaliteit toegevoegd om massa wijzigingen door te voeren. Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle entiteiten in Testersuite (Gebruikers, Testtrajecten, Producten, Requirements, Testcases, Testscenario’s, Testruns en Bevindingen).

Het kan bijvoorbeeld handig zijn om in één keer een aantal bevindingen te sluiten of aan een behandelaar toe te wijzen. Of om een aantal testcases die aan een requirement zijn gekoppeld in één keer om te hangen naar het bovenliggende product. En misschien wilt u als Testersuite beheerder in één keer een aantal gebruikers op (in)actief zetten.

Gebruikers met de rol Testcoördinator, Masterlist beheerder of Beheerder hebben de bevoegdheid om massa wijzigingen door te voeren. Het werkt als volgt:

In alle lijstschermen voor de hierboven genoemde entiteiten is de button Massa-wijzigen toegevoegd.

Scherm - lijstscherm - button massa wijziging

Selecteer in dit lijstscherm de bevindingen die gewijzigd moeten worden (door de checkboxes voor deze bevindingen aan te vinken). Bij klikken op de button Massa-wijzigen wordt de volgende light-box wordt geopend:

Scherm - lightbox - massa wijziging

Selecteer de velden waarvoor een wijziging moet worden doorgevoerd. In het voorbeeld hierboven zijn vier velden geselecteerd. Kies de waardes die in de geselecteerde velden moeten worden ingevoerd. Wanneer vervolgens op Uitvoeren wordt geklikt dan worden de wijzigingen doorgevoerd voor de geselecteerde bevindingen.