Release 13/10/2016

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release de volgende functionaliteit toegevoegd:

Bestaande bevindingen koppelen aan teststap
Bij het uitvoeren van een testrun kan bij iedere teststap worden aangegeven of een stap OK is of Niet OK. Wanneer een stap Niet OK is dan wordt de mogelijkheid geboden om een nieuwe bevinding aan te maken. Een nieuwe bevinding wordt aan de betreffende teststap gekoppeld. Op die manier kunnen er  één of meerdere bevindingen aan een teststap worden toegevoegd.

In deze release is het mogelijk gemaakt om niet alleen nieuwe maar ook bestaande bevindingen te koppelen aan een teststap. De functie voor het koppelen van bestaande bevindingen bevindt zich op twee plaatsen:

1. In de lightbox voor het maken van een nieuwe bevinding
Wanneer u tijdens het uitvoeren van een testrun achter een teststap op het Niet OK knopje Knop testcase stap Niet ok klikt dan wordt de mogelijkheid geboden om een nieuwe bevinding aan te maken. De lightbox voor het maken van een nieuwe bevinding bevat links onderaan een hyperlink voor het koppelen van bestaande bevindingen.

Bestaande bevinding koppelen - mogelijkheid 1

2. In de lightbox met gekoppelde bevindingen
Achter elke teststap wordt in de kolom Bevindingen het aantal bevindingen aangegeven dat aan een teststap is gekoppeld. Wanneer u tijdens het uitvoeren van een testrun op dit aantal klikt dan wordt een lijst geopend met bevindingen die bij de teststap horen (ook wanneer er geen bevindingen aan een teststap gekoppeld zijn). De lightbox met bevindingen bevat links onderaan een hyperlink voor het koppelen van bestaande bevindingen.

Bestaande bevinding koppelen - mogelijkheid 2

Met de hyperlink Bestaande bevindingen koppelen kunt een een lijst openen van alle bevindingen die nog niet aan een teststap gekoppeld zijn:

Lightbox - Bestaande bevindingen koppelen

In deze lightbox kunt u één of meerdere bevindingen selecteren die aan de teststap gekoppeld moeten worden. Indien gewenst kunt u hier de details van bevindingen nog bekijken door op een regel (bevinding) te klikken. Klik na het selecteren van de bevindingen op Koppelen. De bevindingen worden nu gekoppeld aan de teststap.

Groter invoerveld voor commentaar
Alle entiteiten (requirements, testcases, bevindingen etc.) in Testersuite  bevatten de mogelijkheid om commentaarregels in te voeren in het tabblad Commentaar. Tot op heden kon het commentaar onderaan de pagina worden ingevoerd in een klein tekstveld:

Scherm - Tabblad commentaar

Dit kleine tekstveld is vervangen door een groot edit veld in een lightbox zodat er meer ruimte is om commentaar in te voeren. Klik op de button Toevoegen om de lightbox voor het invoeren van commentaar te openen.

Scherm - Commentaar - Button toevoegen

De lightbox voor het invoeren van commentaar wordt geopend:

Lightbox - Commentaar invoeren

Hier kunt u het commentaar invoeren. Klik op Opslaan om het commentaar op te slaan. De lightbox wordt gesloten en de nieuwe commentaarregel is toegevoegd.