Release 29/04/2016

In deze release zijn twee handige functies toegevoegd. Op de eerste plaats is het vanaf deze release mogelijk om testruns te kopiëren. Daarnaast is het nu mogelijk om bijlagen (en screen shots) aan teststappen te koppelen.

Kopiëren van testruns
Het was in Testersuite al mogelijk om testcases en testscenario’s te kopiëren maar vanaf deze release is het ook mogelijk om testruns te kopiëren. Onderaan de lijst met testruns is een button Kopiëren toegevoegd. Het kopiëren van testruns werkt verder precies hetzelfde als het kopiëren van testcases of testscenario’s.

Wanneer er een kopie wordt gemaakt van een testrun dan worden in de gekopieerde testruns de testresultaten opgeschoond en alle statussen teruggezet:

  • De Werkelijk resultaat velden in de teststappen worden leeggemaakt
  • De relaties naar testbevindingen worden verwijderd
  • De statussen van de teststappen worden teruggezet naar Niet uitgevoerd
  • De statussen van de testcases worden teruggezet naar Niet gestart
  • De status van de testrun wordt teruggezet naar Niet gestart

Bijlagen aan teststappen koppelen
Tot op heden was het in Testersuite alleen mogelijk om bijlagen te koppelen op het niveau van een testcase. Vanaf nu is het ook mogelijk om bijlagen te koppelen aan de teststappen in een testcase. Wanneer u in het tabblad Stappen in een testcase op Wijzigen klikt dan kunt u in de kolom met het paperclip symbool bijlagen bekijken, toevoegen of verwijderen door op het cijfer achter een teststap te klikken.

Testcase - teststap - Bijlage

Wanneer een testcase wordt ingepland in een testrun dan is het mogelijk om de bijlagen die aan een teststap zijn gekoppeld te bekijken tijdens het uitvoeren van de testrun. Daarnaast is het mogelijk om bijlagen te koppelen aan het resultaat van een teststap.

Testrun - Testcase - Teststap - Bijlagen