Release 29/09/2016

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release de volgende functionaliteit toegevoegd:

Automatisch sluiten van bevindingen bij goedkeuren teststap
Wanneer een teststap in een testrun de status OK krijgt dan wordt gecontroleerd of er nog openstaande bevindingen aan de teststap zijn gekoppeld. Wanneer dit het geval is dan wordt de gebruiker gevraagd of de openstaande bevindingen gesloten kunnen worden (of de status van die bevindingen op Opgelost kan worden gezet). Op de volgende manier wordt getoond welke bevindingen het betreft:

Scherm - popup Bevindingen sluiten?

Door te klikken op Bekijk kunnen de details van een bevinding worden bekeken. Met de button Ja, sluit bevindingen wordt de status van de getoonde bevindingen op Opgelost gezet.

Automatisch wijzigen van testtraject status
Wanneer na afronding van een testtraject de content van een testtraject wordt weggeschreven naar de Masterlist dan is het gebruikelijk om de status van het testtraject op Verwerkt in Masterlist te zetten. Vanaf nu zal het systeem na het succesvol verwerken van content naar de Masterlist de volgende vraag stellen:

Scherm - popup Status testtraject aanpassen?

Wanneer wordt gekozen voor Ja dan wordt  de status van het testtraject op Verwerkt in Masterlist gezet. Wanneer de gebruiker kiest voor Nee dan wordt de status van het testtraject niet aangepast.

Onthouden van de gekozen sortering
In lijstschermen is het mogelijk om te sorteren op een kolom door op de titel van de betreffende kolom te klikken. Voorheen kon de gebruiker een standaard sortering instellen. Dit was in te stellen in de lightbox Kolommen instellen, te openen via het tandwiel icoon, rechts bovenaan een lijstscherm. Daarbij was er de keuze tussen oplopend (A-Z) en aflopend (Z-A) sorteren.

Vanaf deze release is het niet meer nodig om een standaard sortering in te stellen. Het systeem onthoud voor ieder lijstscherm de sortering die u als gebruiker als laatste heeft gekozen. Wanneer u bijvoorbeeld in de lijst met bevindingen sorteert op de kolom Status dan zal vanaf dat moment deze lijst, ook na uit- en inloggen, op status gesorteerd zijn. Totdat u weer op een andere kolom sorteert.

Bevindingen automatisch mailen naar gebruikers en Email adressen
In de customizing kunnen regels voor het automatisch mailen van bevindingen worden ingesteld. Voorheen was het alleen mogelijk om in te stellen naar welke rol een bevinding gemaild moet worden. Vanaf deze release is het ook mogelijk om in te stellen dat bevindingen naar een Testersuite gebruiker of naar een vast mail adres worden gemaild. De keuzelijst in een regel ziet er nu als volgt uit:

Scherm - Lightbox regels voor bevindingen instellen

Voor meer informatie over het instellen van regels voor het automatisch mailen van bevindingen kunt u contact opnemen met de Testersuite beheerder binnen uw organisatie.