Release 31/03/2016

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release functionaliteit toegevoegd om gebruikers te informeren als ze aan de beurt zijn om een testcase in een testrun uit te voeren. Wanneer een gebruiker de actieve tester is geworden in een testrun dan wordt hij daarover per email geïnformeerd.

De functionaliteit is aan en uit te zetten in de Customizing. Onderaan in het tabblad Testrun is de button E-mailmeldingen toegevoegd. Wanneer u hierop klikt dan wordt een lightbox geopend waar u de functionaliteit aan en uit kan zetten. Standaard staat de functionaliteit aan.

Scherm - Customizing - Lightbox Testrun email meldingen

Wanneer de functionaliteit aan staat dan worden testers geïnformeerd wanneer ze actieve tester worden in een testrun. Ze ontvangen een Email met daarin de testrun gegevens en de gegevens van de eerstvolgende testcase die moet worden uitgevoerd. De Email bevat een hyperlink naar de betreffende testrun in Testersuite.

Mail actieve tester testrun

Wanneer een gebruiker geen meldingen wil ontvangen dan kan hij ervoor kiezen om dit uit te schakelen in het tabblad E-mailmeldingen in zijn Gebruikersgegevens.

Scherm - Lightbox - Gebruiker instellingen - Testrun aan_uit

De meldingen worden gestuurd naar het standaard E-mailadres van de gebruiker. Wanneer een gebruiker de meldingen (tijdelijk) wil doorsturen dan kan daarvoor een E-mailadres worden ingevoerd in het veld Doorsturen naar.