Release 03/05/2017

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release de volgende functionaliteit toegevoegd:

Overnemen gegevens testcase/-scenario bij maken testrun
Wanneer vanuit een testcase (of vanuit een testscenario) een testrun wordt aangemaakt met de actieknop Nieuwe testrun maken met deze testcase dan wordt een aantal gegevens uit de testcase overgenomen in de testrun. Deze functionaliteit is toegevoegd om nog sneller van een testcase (of testscenario) een testrun te kunnen maken. De volgende gegevens worden overgenomen:
– Korte omschrijving
– Lange omschrijving
– Testsoort
Er verschijnt op dat moment een melding dat een aantal gegevens is overgenomen in de testrun:
Schermafbeelding 2017-05-04 om 07.37.17

Informeren eerste actieve tester in een testrun
In Testersuite worden testers per mail geïnformeerd wanneer ze aan de beurt zijn om een testcase in een testrun uit te voeren. Tot op heden was dit alleen niet het geval voor de eerste tester in een testrun. Om er voor te zorgen dat de eerste tester ook wordt geïnformeerd is de volgende aanpassing gedaan:

Het informeren van de eerste actieve tester is nu gekoppeld aan de startdatum van de testrun in combinatie met de status van de testrun. De eerste actieve tester wordt geïnformeerd als de startdatum Vandaag is en als de status van de testrun Niet gestart is. Er wordt op twee momenten gecontroleerd of aan deze voorwaarden wordt voldaan:

  1. Bij het opslaan van de testrun. Als aan genoemde condities wordt voldaan dan wordt de gebruiker gevraagd of de actieve tester geïnformeerd moet worden.
  2. Dagelijks (’s nacht om 12 uur) wordt voor alle testruns gecontroleerd of aan genoemde condities wordt voldaan. Voor de testruns waar dit voor geldt wordt de actieve tester geïnformeerd.

Importeren van testcases
Voor het importeren van testcases in Testersuite is een importfunctie (wizard) ontwikkeld. Gebruikers met de rol Testersuite beheerder kunnen de importfunctie benaderen via het beheer menu. Waar nodig bevat de importfunctie uitleg over de verschillende stappen die moeten worden uitgevoerd om testcases te importeren.

In de komende release wordt het importeren van andere entiteiten toegevoegd, in eerste instantie requirements en gebruikers.