Release 13/07/2017

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release de volgende functionaliteit toegevoegd:

Koppelen van bevindingen
Het is vanaf nu mogelijk om bevindingen aan elkaar te relateren. Hiervoor is het veld Gekoppelde bevinding(en) aan een bevinding toegevoegd. Dit werkt als volgt:

  • Klik op Knopje - potlood achter het veld om één of meerdere bevindingen te koppelen.
  • Selecteer de bevindingen die je wilt koppelen en klik op Koppelen
  • De ID’s van de bevindingen (bijvoorbeeld DEF266) worden aan het veld Gekoppelde bevinding(en) toegevoegd.
  • Je kunt een bevinding ontkoppelen door rechts achter een ID op het kruisje te klikken.
  • Bij het opslaan van de bevinding worden de bevindingen definitief gekoppeld.

Uitleg icoonIn de bevindingen waarmee wordt gekoppeld wordt het ID van de bevinding van waaruit je aan het koppelen bent toegevoegd aan het veld Gekoppelde bevinding(en).

Uitleg icoonBij het verplaatsen van bevindingen tussen testtrajecten worden alleen de relaties in stand gehouden met bevindingen die mee worden verplaatst.


Leeg laten startdatum testrun
Wanneer een testrun nog niet is gestart (testrun status is Niet gestart) dan wordt de actieve tester van de testrun op de startdatum van de testrun per mail geïnformeerd dat hij aan de beurt is om een testcase in de testrun uit te voeren. Vanaf deze release is het mogelijk om de startdatum leeg te laten. Dit moet wel eerst even worden ingesteld in de customizing (het veld startdatum niet verplicht maken). Wanneer de startdatum in een testrun niet is ingevuld dan wordt de eerste actieve tester van de testrun niet geïnformeerd.