Release 21/09/2017

Naast de oplossing voor een aantal bugs hebben we in deze release flinke technische aanpassingen gedaan om de performance van Testersuite verder te verbeteren. Daarnaast zijn in deze release de volgende functionele aanpassingen gedaan:

Automatische mail triggers naar testers
In Testersuite worden testers automatisch geïnformeerd wanneer ze aan de beurt zijn om een test in een testrun uit te voeren. In deze release hebben we flinke (technische) aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat deze automatische mailfunctie nog beter en duidelijker werkt. De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd:

  • Wanneer je in de module Testontwerp een testcase opent en van die testcase direct een testrun maakt dan wordt na opslaan van de testrun direct de actieve tester geïnformeerd. Daarbij moet aan drie voorwaarden zijn voldaan:
    1. De testcase moet een Standaard tester hebben (anders is er bij Opslaan van de testrun geen tester)
    2. De startdatum van de testrun moet Vandaag zijn
    3. De tester heeft in zijn gebruikersinstellingen Ontvangen testruns aan staan
  • Het voorgaande geldt ook wanneer je vanuit een testscenario een testrun aanmaakt. Voorwaarde is dan dat minimaal één van de testcases in het testscenario een Standaard tester heeft.
  • Als je in het tabblad Testcases in een testrun wijzigingen doorvoert, waardoor de actieve tester van de testrun verandert, dan wordt bij opslaan van de testrun de actieve tester direct geïnformeerd. Dit wordt ook duidelijk gemeld.
  • Wanneer de actieve tester per mail is geïnformeerd dan wordt dit vermeld in de historie van de testrun.
  • Wanneer je in de lijst met testruns met massa-wijzigen de startdatum van testruns op vandaag zet dan worden de actieve testers van de testruns geïnformeerd.

Uitleg icoonWanneer Startdatum geen verplicht veld is dan kan de startdatum bij het klaarzetten van testruns worden leeggelaten om te voorkomen dat testers worden geïnformeerd. Uw Testersuite beheerder kan het veld niet verplicht maken in de Customizing.


Uitbreiding TOPdesk koppeling
Organisaties die releasematig wijzigingen doorvoeren, kunnen in TOPdesk de wijzigingen bundelen in een release (in TOPdesk heet dat een versie). Een versie met daarin een aantal wijzigingen kan naar Testersuite worden overgezet zodat de wijzigingen goed worden getest. Wanneer een versie met wijzigingen wordt overgezet dan wordt in Testersuite voor de versie een testtraject aangemaakt en in dat testtraject wordt voor iedere wijziging een requirement aangemaakt.

In de praktijk is gebleken dat de volgende twee situaties niet goed afgehandeld konden worden met de standaard koppeling:

  1. Het kan voorkomen dat er in TOPdesk wijzigingen worden toegevoegd aan een versie waarvoor al een testtraject aanwezig is in Testersuite. Dan moet het mogelijk zijn om de toegevoegde wijzigingen over te zetten naar het bijbehorende testtraject in Testersuite. Voor deze wijzigingen moeten dan nieuwe requirements worden aangemaakt in het testtraject in Testersuite.
  2. Het kan voorkomen dat een wijziging in TOPdesk naar een andere versie wordt verplaatst. Wanneer er voor beide versies in TOPdesk (waartussen de wijziging wordt verplaatst) al testtrajecten zijn in Testersuite, dan moet de verplaatsing ook in Testersuite worden doorgevoerd.

In deze release hebben we ervoor gezorgd dat voorgaande situaties goed worden afgehandeld.