Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release de volgende functionaliteit toegevoegd:
Importfunctie beschikbaar voor Masterlist beheerders
Tot op heden was de importfunctie alleen beschikbaar voor gebruikers met de rol Beheerder. Vanaf deze release is deze functie ook beschikbaar voor gebruikers met de rol Masterlist beheerder.
Uitbreiding importfunctie
In de importfunctie is het mogelijk geworden om testcases te importeren vanuit een bronbestand dat anders is ingedeeld. Het bronbestand dat wordt geïmporteerd kan vanaf nu per tabblad één testcase bevatten. Bovenaan het tabblad staan de detailgegevens van de testcase en daaronder de teststappen van de testcase. Voorbeeld:
Daarnaast hebben we bij de export van individuele testcases de structuur van het exportbestand op dezelfde manier opgezet. Dit zorgt ervoor dat testcases die vanuit Testersuite worden geëxporteerd één op één gebruikt kunnen worden als importbestand bij het importeren van testcases. Op die manier is het zelfs mogelijk om content te delen tussen verschillende Testersuite omgevingen.
Aanmaken testcases op basis van requirements
Vaak is het wenselijk om requirements te testen zonder eerst testcases te maken. Het is echter niet mogelijk (en wenselijk) om requirements in te plannen in testruns. Om die reden hebben we het mogelijk gemaakt om op basis van een requirement direct een testcase te maken. De testcase kan vervolgens, zoals gebruikelijk, direct worden ingepland in een testrun.
Wanneer u een requirement selecteert in de ‘boomstructuur’ dan komt rechts bovenaan het scherm de actieknop Nieuwe testcase maken met deze requirement beschikbaar:
Met deze button kan direct een nieuwe testcase worden gemaakt waarbij de korte en lange omschrijving van de requirement worden overgenomen in de testcase. Wanneer u de testcase opslaat dan is de testcase gerelateerd aan de requirement kunt u direct door met het uitvoeren van de testcase (aanmaken van een testrun met de testcase). Dit kan zoals gebruikelijk met de actieknop Nieuwe testrun maken met deze testcase:
Hoofdmenu minder gevoelig
Het onbedoeld uitklappen van het hoofdmenu wanneer de muis in de buurt komt werd door veel gebruikers als vervelend ervaren. Op veler verzoek is het automatisch uitklappen minder gevoelig gemaakt.