Release 03/05/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende functies toegevoegd:

Active Directory (AD) koppeling
Sinds jaar en dag ligt het beheer van gebruikers in Testersuite volledig in handen van de klant. De klant bepaalt wie er toegang krijgen, voor welke periode en met welke rechten. Daarin is dus geen enkele afhankelijkheid met de leverancier (Testersuite). Dit zorgt voor volledige flexibiliteit in het op- en afschalen van gebruikers.

Steeds meer Testersuite klanten realiseren om redenen van veiligheid en gebruikersgemak een single sign on concept. Om aan te sluiten bij deze ontwikkeling hebben we een Active Directory koppeling ontwikkeld op basis van de SAML standaard (Security Assertion Markup Language). En specifiek voor Testersuite klanten in de onderwijssector werken we samen met SURFconext. De Single Sign On partner voor het Onderwijs.

Heb je interesse in een AD koppeling? Neem dan contact op via support@testersuite.nl. We helpen je graag verder bij het configureren van de koppeling.

Aanpassen van gebruikersnamen
Vanaf deze release is het mogelijk geworden om gebruikersnamen te wijzigen. Gebruikers met de rol Beheerder kunnen in de module Gebruikersbeheer gebruikersnamen wijzigen.

JIRA Sprints en User stories
We hebben het mogelijk gemaakt JIRA sprints met user stories op te halen in Testersuite. Op basis van een sprint wordt een testtraject aangemaakt en voor iedere user story wordt een requirement aangemaakt. Dit is het vertrekpunt om de user stories te gaan testen in Testersuite. Meer informatie over de werking van de JIRA koppeling kunt u hier vinden.