Release 05/04/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende functies toegevoegd:

Moderner design
In deze release hebben we een volgende stap gezet in het vernieuwen van de schermen en iconen. De filter buttons boven de kolommen in de lijstschermen zijn vervangen en alle (fout)meldingen zijn vernieuwd.

Verbeteringen JIRA koppeling
In deze release zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd in de JIRA koppeling:

  1. Wanneer de JIRA koppeling actief is dan kan in een testtraject worden aangegeven welk JIRA project bij het testtraject hoort. U hoeft hier nu geen projectcode meer in te voeren maar u kunt een JIRA project kiezen uit de lijst met JIRA projecten die is opgehaald.
  2. Naast de standaard velden die gesynchroniseerd kunnen worden is het nu ook mogelijk om custom velden te synchroniseren met JIRA. Dit geldt voor custom tekstvelden, drop-down velden en datumvelden. Wanneer u voor een bevinding een custom veld heeft gemaakt (in de customizing) dan wordt dit veld getoond bij het inrichten van de JIRA koppeling. Daar kunt u dan aangeven met welk veld in JIRA gesynchroniseerd moet worden.
  3. Het inrichten van de JIRA koppeling is een stuk eenvoudiger geworden. Hierdoor is het voor onze klanten mogelijk geworden om zelfstandig de koppeling in te richten. Hieronder een overzicht van de verbeteringen die zijn doorgevoerd:

  • Wanneer u een URL, gebruikersnaam en wachtwoord invoert wordt direct gecontroleerd of er verbinding kan worden gemaakt (JIRA verbinding status).
  • Wanneer er nog geen integratiegebruiker is dan kan deze direct worden aangemaakt. Wanneer er wel actieve integratiegebruikers zijn dan kan hier worden gekozen voor de integratiegebruiker waarmee de JIRA API kan ‘inloggen’ in Testersuite.

Als de verbinding status OK is dan worden de velden ‘waarmee kan worden gekoppeld opgehaald uit de JIRA omgeving:

Hier kunt u aangeven met welke velden in JIRA gesynchroniseerd moet worden. Bij de drop-down velden moet u ook nog de matching van de drop-down waardes invoeren:


Icoon - Let op!Wanneer wijzigingen die in JIRA worden gedaan moeten worden doorgevoerd in de Testersuite bevinding dan moet daar een WebHook voor worden gemaakt in JIRA. Lees hier hoe u een WebHook kunt maken.