Release 11/01/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Een groep als standaard tester voor een testcase
Het is al langer mogelijk om in een testcase een standaard tester in te voeren. Dit heeft als voordeel dat de tester automatisch wordt ingevuld als de testcase in een testrun wordt ingepland. Vanaf nu is het ook mogelijk om een gebruikersgroep in te voeren in het veld Standaard tester in een testcase. Hierdoor is het mogelijk geworden om aan te geven dat testcases standaard door teams of afdelingen worden uitgevoerd. Bij het inplannen van de tests worden de testtaken dan automatisch aan de betreffende teams of afdelingen toegewezen.

Filteren op de kolom Groep(en)
In de lijst met gebruikers (alleen toegankelijk voor Testersuite gebruikers met de rol Beheerder) is het mogelijk geworden om te filteren op de kolom Groep(en). Op die manier kan snel een selectie worden gemaakt van alle gebruikers die in een bepaalde gebruikersgroep zitten.

Filteren op kolom gebruikersgroepen

Deze kolom is ook handig te gebruiken in de lightbox voor het toevoegen van deelnemers aan een testtraject. Wanneer u snel alle leden van een bepaalde gebruikersgroep als deelnemer wilt toevoegen kunt u filteren op de kolom Groep(en). Selecteer vervolgens alle gebruikers en klik op Toevoegen.

Schermafbeelding 2018-01-25 om 20.48.33

Veld Checkbox niet zichtbaar maken
Tot op heden was het niet mogelijk om het veld Checkbox van een testcase uit te zetten. Wanneer dit veld niet wordt gebruikt dan kan vanaf nu dit veld in de customizing op Niet zichtbaar worden ingesteld. De customizing is alleen toegankelijk voor Testersuite gebruikers met de rol Beheerder.

Waarde kiezen voor checkbox bij massa-wijzigen
Het massa-wijzigen van de waarde van checkbox velden was nogal onduidelijk. Dit is aangepast zodat het duidelijker is welke wijziging wordt doorgevoerd. Ja = checkbox aan en Nee = checkbox uit.

Schermafbeelding 2018-01-25 om 20.28.11

IP controle bij inloggen
Aangezien security richtlijnen bij onze klanten steeds strenger worden hebben we het mogelijk gemaakt om te controleren op een IP range bij het inloggen. Hierdoor is het mogelijk geworden om het inloggen in uw Testersuite omgeving alleen toe te staan vanuit bepaalde vestigingen. Dit betekent dat gebruikers vanaf IP adressen die niet binnen de opgegeven range vallen, bijvoorbeeld vanuit huis, niet kunnen inloggen.

Design voor toevoegen en bewerken van afbeeldingen is verbeterdSchermafbeelding 2018-01-25 om 20.38.00

Details testcases en testscenario’s bekijken
Bij het toevoegen van testcases en testscenario’s aan een testrun was het niet mogelijk om de details van een testcase of testrun te bekijken. Dit is vanaf deze release mogelijk door te klikken op een testcase of testscenario.