Release 14/06/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs hebben we in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies doorgevoerd:

Anonimiseren van persoonsgegevens
Ook als tester heb je te maken met persoonsgegevens. Nu de nieuwe AVG (GDPR) wet van kracht is moet de privacy van personen nog serieuzer worden genomen. De data waarmee wordt getest zou natuurlijk geanonimiseerd moeten zijn maar in de praktijk is dat lang niet altijd het geval. Dit betekent dat screenshots van testresultaten echte persoonsgegevens kunnen bevatten.

In deze release hebben we een nieuwe functie toegevoegd om snel en eenvoudig persoonsgegevens in screenshots te anonimiseren. Wanneer u een afbeelding gaat bewerken dan ziet u aan de linker kant een nieuwe button om te anonimiseren. In deze animatie is te zien hoe het anonimiseren van gegevens werkt:

Bladeren door bijlagen
Het is mogelijk geworden om door bijlagen (afbeeldingen) te bladeren. In de lightbox voor het weergeven van afbeeldingen zijn vorige en volgende iconen toegevoegd.

De volgorde van de afbeeldingen wordt bepaald door de volgorde waarin de lijst met bijlagen is gesorteerd. Deze lijst wordt van boven naar beneden doorlopen. In het volgende voorbeeld is gesorteerd op de datum/tijd kolom. De lijst wordt met volgende/vorige van boven naar beneden doorlopen.

Direct bewerken van afbeeldingen
Wanneer een afbeelding van het klembord wordt geplakt in het tabblad Bijlagen dan wordt direct de lightbox geopend voor het bewerken van een afbeelding. Dit werkt als volgt:

  1. Kopieer een afbeelding naar het klembord (door een schermprint te maken);
  2. Open in Testersuite het tabblad Bijlagen en plak de afbeelding: Ctrl+V (Windows) of Cmd+V (Mac)
  3. De afbeelding wordt toegevoegd en wordt direct geopend om te bewerken.