Release 14/11/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release een aantal verbeteringen doorgevoerd in het nieuwe vereenvoudigde scherm voor het uitvoeren van tests.

Instellen welke tests worden weergegeven
Gebruikers kunnen nu zelf instellen welke tests (testcases) worden weergegeven. Dit kan met behulp van het weergave menu bovenaan het scherm.

Daarbij zijn de volgende keuzes mogelijk:

  • Verplichte tests: Alle tests waar jij de tester voor bent worden getoond
  • Verplichte en optionele tests: Alle tests waar jij de tester voor bent, alle tests waar je groep de tester voor is en alle tests zonder tester worden getoond.
  • Alle tests: De verplichte en optionele tests worden getoond en de tests waar anderen de tester voor zijn.

Testruns die niet zijn ingepland (testruns die geen startdatum hebben) worden niet weergegeven. Testruns met de status Geannuleerd worden ook niet weergegeven.


Voortgang van de testruns wordt getoond i.p.v. de status
In de eerste versie van het nieuwe testuitvoer scherm werd achter de testruns de status van de testrun weergegeven (Niet gestart, Gestart of Afgerond). Dit is vervangen door de voortgang van de testrun (de statussen van de testcases in de testrun).

Automatisch inklappen van teststappen
Vanaf deze release wordt bij het uitvoeren van teststappen automatisch de voorgaande teststap gesloten als een volgende teststap wordt geopend. Op die manier is het mogelijk om sneller (met minder muisklikken) de teststappen uit te voeren.

Scherm is responsive gemaakt
Het scherm is responsieve gemaakt zodat het mogelijk is om het browser venster te verkleinen. Hierdoor is het mogelijk geworden om aan één kant van het scherm de tests te doorlopen en de testresultaten in te voeren terwijl aan de andere kant van het scherm de applicatie wordt weergegeven die wordt getest.