Release 19/07/2018

Om Testersuite optimaal aan te laten sluiten op de werkwijze van onze klanten is het mogelijk om velden toe te voegen. Daarbij zijn de volgende type velden beschikbaar: Tekstveld (klein of groot), Keuzelijst, Gebruikerslijst, Datumveld of Checkbox. Gebruikers met de rol Beheerder kunnen in de Customizing velden toevoegen.

In deze release hebben we een nieuw type veld toegevoegd, het Meerdere waardes veld. Een gebruiker kan in dit nieuwe veldtype meerdere waardes invoeren. Dit in tegenstelling tot velden van het type Keuzelijst waarin een gebruiker slechts één waarde kan invoeren. Het Meerdere waardes veld is voor alle entiteiten beschikbaar (testtraject, product, requirement, testcase, testscenario, testrun en bevinding).

Wanneer een Meerdere waardes veld wordt toegevoegd dan moeten de waardes worden aangemaakt waaruit een gebruiker kan kiezen. Dit werkt hetzelfde als bij velden van het type Keuzelijst. Als voorbeeld maken we bij een testcase een nieuw Meerdere waardes veld dat we Variant noemen.

Gebruikers kunnen vervolgens één of meerdere waardes kiezen in het veld Variant. Als voorbeeld een testcase waarbij een specifieke variant wordt getest.

Het Meerdere waardes veld bevat ook een zoekfunctie. Daarmee kan een gebruiker in een lange lijst met waardes snel de gezochte waardes vinden.

Het is ook nog mogelijk om de waardes van een Meerdere waardes veld in te delen in secties. Op die manier zijn de waardes te groeperen, bijvoorbeeld naar onderwerp, proces of team. In de Customizing kunnen beheerders secties aanmaken in een Meerdere waardes veld. De waardes zijn vervolgens te verslepen tussen de verschillende secties. Een voorbeeld:

Een gebruiker kan in een Meerdere waardes veld niet alleen zoeken op losse waardes maar ook op secties.


Het veld Processen is met de introductie van het Meerdere waardes veld overbodig geworden. Wij adviseren om het veld Processen te vervangen door een Meerdere waardes veld omdat we het veld Processen op termijn gaan uitfaseren.