Release 22/02/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende functies toegevoegd:

Moderner design
In deze release zijn we gestart met het vernieuwen van de schermen en iconen. In eerste instantie hebben we de iconen in de programmabalk vervangen door modernere iconen van hogere kwaliteit. In de komende releases gaan we stap voor stap alle iconen, buttons en meldingen vernieuwen.

Verbeterde navigatie in testruns
De navigatie tijdens het uitvoeren van testruns is verbeterd. Wanneer een testcase wordt geopend (met het  knopje) dan wordt automatisch gescrolld naar de eerste teststap met de status Niet uitgevoerd. Daarnaast wordt de cursor in het resultaat veld van die teststap geplaatst. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer te zoeken waar ze gebleven zijn met het uitvoeren van een test. Bij het goedkeuren, afkeuren of overslaan van een teststap scrollt het systeem ook door en wordt de cursor in het veld resultaat van de volgende stap gezet.

Rapid Requirements
Met de geheel nieuwe Rapid Requirements app kunt u eenvoudig en snel requirements maken in Testersuite, bijvoorbeeld op basis van release notes (vaak in pdf formaat) of ontwerp documenten. Deze app is te openen via het nieuwe app menu in de programmabalk.

Voordelen van het werken met deze app:

  • Geef gebruikers direct toegang tot deze app via: https://klant.testersuite.nl/rr
  • De app werkt zo eenvoudig dat uitleg niet nodig is
  • Requirements komen centraal binnen in het testtraject waar ze getest moeten worden
  • Requirements worden aangeleverd in het gewenste formaat, inclusief afbeeldingen
  • De app werkt ook op tablets en mobiele telefoons

Filteren op kolom Gerelateerde testscenario’s/-runs
In de vorige release zijn de kolommen Gerelateerde testscenario’s en Gerelateerde testruns toegevoegd aan de lijst met testcases. Vanaf nu is het ook mogelijk om te filteren op deze kolommen.  Wanneer u bijvoorbeeld filtert op één testscenario dan ziet u meteen welke testcases in dat scenario zitten. Of als u filtert op Lege waardes dan ziet u meteen welke testcases niet voorkomen in testscenario’s.

Kopieren van producten en requirements in de tree
In de vorige release is de functie voor het kopiëren van producten en requirements toegevoegd. In eerste instantie was dat alleen mogelijk vanuit de lijsten met producten en requirements. Vanaf nu is het ook mogelijk vanuit de tree. Wanneer u in de tree op een product of requirement staat dan kunt u met een nieuw geïntroduceerde actieknop direct een kopie maken.

Foutmeldingen bij opslaan in ander tabblad
Wanneer er foutmeldingen zijn omdat verplichte velden niet zijn ingevuld dan worden deze meldingen getoond in het tabblad Details.  Bij Opslaan in een ander tabblad waren deze foutmeldingen niet zichtbaar. Vanaf nu wordt het tabblad Details automatisch geopend als er een foutmelding is bij het Opslaan. Hierdoor ziet een gebruiker ook in andere tabbladen waardoor het Opslaan niet lukt.