Release 24/05/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende functies toegevoegd:

Kopiëren van testtrajecten
Het is mogelijk geworden om volledige testtrajecten te kopiëren. Dit kan erg handig zijn wanneer vaak vergelijkbare testtrajecten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij het testen van releases. Meer informatie over het kopiëren van testtrajecten is hier te vinden.

Verbeteringen tabblad Bijlagen
In het tabblad bijlagen zijn twee grote verbeteringen doorgevoerd:

  1. Er is een groot blok geplaatst om nog eenvoudiger bijlagen te plakken (vanaf het klembord), slepen of op te halen. U kunt ook meerdere bijlagen tegelijk naar het blok verslepen.
  2. Naast de lijst weergave is er nu ook een weergave waarin miniatuur afbeeldingen (thumbnails) worden getoond. Het schakelen tussen de lijst weergave en de thumbnail weergave kan met de volgende nieuwe buttons:  (lijst)   (thumbnails).

Na het uploaden van een afbeelding kan deze nog worden bewerkt. In de lijst weergave kan dit door op een regel met een afbeelding te klikken. Deze wordt vervolgens groot getoond in een lightbox. Onderaan deze lightbox staat een knop Bewerken.

In de thumbnail weergave worden drie opties getoond als u met de muis over een afbeelding gaat: Bekijken, Bewerken en Downloaden:

JIRA Sprints en User stories
In de vorige release is het mogelijk geworden om sprints en user stories uit JIRA op te halen. Op basis van een sprint wordt een testtraject aangemaakt en voor iedere user story wordt een requirement in Testersuite aangemaakt. In deze release hebben we het matchen van de requirement- en user-story velden toegevoegd. Vanaf nu kunnen onze klanten volledig zelfstandig dit deel van de koppeling met JIRA inrichten. Meer informatie over het inrichten van de JIRA koppeling kunt u hier vinden.