Release 25/01/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Direct een testrun openen vanuit een bevinding
Bevindingen die gekoppeld zijn aan een testcase in een testrun hebben een tabblad Testrun. In dit tabblad staan de gegevens van de testrun, de testcase en wordt aangegeven bij welke teststap de bevinding is geconstateerd. Vanaf nu is het mogelijk om direct de testrun te openen door te klikken op de testrun ID.

Linkje naar testrun in bevinding

Afbeeldingen in importbestand goed afhandelen
Tot op heden was het niet mogelijk om een importbestand (een Excel bestand) te importeren als er afbeeldingen in het importbestand zaten. Om het importbestand te gebruiken moesten dan eerst de afbeeldingen eruit worden gehaald. Vanaf nu worden de afbeeldingen overgeslagen waardoor het niet meer nodig is om ze uit het bestand te verwijderen. De namen van de afbeeldingen worden bij het importeren overgenomen als tekst. Zo is na importeren van bijvoorbeeld testcases nog te zien welke afbeeldingen bij welke teststappen horen.

Voortgang testrun op tabblad Details
De voortgang van een testrun wordt nu niet meer alleen weergegeven op het tabblad Testcases maar ook op het tabblad Details.

Schermafbeelding 2018-01-25 om 21.20.31

Testrun handmatig naar status Afgerond
Wanneer alle tests in een testrun zijn afgerond dan wordt de status automatisch aangepast naar Afgerond. Het is vanaf nu ook mogelijk om de status handmatig op Afgerond te zetten, als niet alle tests van de testrun zijn afgerond. In de historie van een testrun wordt nu onderscheid gemaakt tussen handmatig en automatisch aanpassen van de testrun status.