Release 31/05/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs en een aantal kleine verbeteringen hebben we in deze release de volgende functie toegevoegd:

Automatisch mailen naar testtraject rollen
In de customizing kan worden ingesteld wanneer en naar wie requirements en bevindingen automatisch moeten worden gemaild. Tot op heden kon een mail automatisch worden verstuurd naar:

  • Een rol (bijvoorbeeld Behandelaar van een bevinding of Tester van een requirement)
  • Een vast mailadres (bijvoorbeeld support@testersuite.nl)
  • Een Testersuite gebruiker (bijvoorbeeld Koen van Voren)
  • Een Testersuite groep (bijvoorbeeld Testteam)

In deze release is het mogelijk gemaakt om naar een rol in het testtraject te mailen. Standaard heeft een testtraject de rol Testmanager. Requirements of bevindingen die een bepaalde status krijgen kunnen dus automatisch worden gemaild naar de testmanager van het testtraject. U kunt hiervoor E-mail regels toevoegen in de Customizing. Voorbeeld (automatisch mailen van bevindingen):

De gebruiker die in het testtraject is ingevoerd in het veld Testmanager ontvangt automatisch per mail alle afgewezen bevindingen in het testtraject.

U kunt ook eigen ‘gebruikerslijst velden’ toevoegen aan een testtraject en deze vervolgens gebruiken om automatisch E-mails naar te sturen. Voorbeeld (automatisch mailen van requirements):

In dit voorbeeld is een custom ‘gebruikerslijst veld’ (Reviewer) gemaakt in een testtraject. De gebruiker die in het testtraject is ingevoerd in het veld Reviewer ontvangt automatisch per mail alle nieuwe requirements in het testtraject.