Release 06/06/2019

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Uitbreiding handmatig aanpassen testrun statussen
Bij het handmatig aanpassen van de statussen in testruns zijn sommige statusovergangen niet toegestaan. De volgende statusovergangen die tot op heden niet mogelijk waren zijn vanaf deze release wel toegestaan:

  • Van status Niet gestart naar status Afgerond
  • Van status Niet gestart naar status Geannuleerd

Meer informatie over testrun statussen kun je hier vinden.

Hertesten van testruns die volgorde afdwingen is verbeterd
In de praktijk bleek het vrij onhandig om in testruns waarin de volgorde van uitvoeren wordt afgedwongen teststappen te hertesten als alle tests zijn uitgevoerd. In deze release hebben we hiervoor een aanpassing doorgevoerd. Wanneer alle tests in een testrun zijn uitgevoerd en er nog teststappen zijn met de status Niet Ok (teststappen die nog ge-hertest moeten worden), dan wordt de volgorde in de testrun niet meer afgedwongen en kunnen meerdere testers tegelijk hun teststappen hertesten.

Voorkeur voor uitgebreide of eenvoudige weergave bij uitvoeren testruns
In Testersuite is het mogelijk om op twee verschillende manieren tests (testruns) uit te voeren. Dit kan via de testruns in de module Testuitvoer (uitgebreide weergave) of via het vereenvoudigde scherm met tests (eenvoudige weergave). De eenvoudige weergave is met name geschikt voor business testers. Vanaf deze release kan een gebruiker instellen welke manier van tests uitvoeren de voorkeur heeft.

Wanneer een gebruiker klikt op zijn naam, rechts bovenaan het scherm, dan opent de lightbox met gegevens en instellingen van de gebruiker. Het tabblad Instellingen (voorheen het tabblad E-mailmeldingen) bevat nu twee sub tabbladen: E-mailmeldingen en Voorkeuren.

In het sub tabblad Voorkeuren kan worden ingesteld welke manier van tests uitvoeren de voorkeur heeft. Deze instelling bepaalt op twee plaatsen of een gebruiker naar de eenvoudige- of de uitgebreide manier van tests uitvoeren wordt geleid:

  1. In de mail die een gebruiker ontvangt wanneer hij aan de beurt is om een test uit te voeren. Deze mail bevat een hyperlink naar de testrun die moet worden uitgevoerd.
  2. In een bevinding die bij een testrun hoort en die ge-hertest kan worden. Rechts bovenin de bevinding staat de actieknop Bevinding hertesten in testrun 

Kleuren zijn overal gelijk getrokken
In de release van 11/04/2019 is het voor klanten mogelijk geworden om zelf kleuren in te stellen in de customizing (zie de releasenotes voor meer info). In deze release wordt overal waar gebruik wordt gemaakt van kleuren (rapportages, tabblad Statussen op het homescherm etc.) gebruik gemaakt van de kleuren zoals die zijn ingesteld in de customizing. Omdat veel klanten nog niet zelf kleuren hebben ingesteld hebben wij dit in eerste instantie voor alle klanten ingesteld.