Release 10/01/2019

Naast de oplossing voor een aantal bugs zijn in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar gekomen:

Nieuwe kolommen in lijstschermen
De lijst met testscenario’s heeft een extra kolom gekregen, de kolom Gerelateerde testruns. Met deze kolom is te zien in welke testruns de testscenario’s voorkomen.

De lijst met gebruikers heeft een extra kolom gekregen, de kolom Testtraject(en). Met deze kolom is te zien in welke testtrajecten de gebruikers deelnemer zijn. Deze kolom is beschikbaar in de module Gebruikersbeheer(alleen toegankelijk voor beheerders). Deze kolom is ook beschikbaar in het tabblad Deelnemersin een testtraject. Zo kunt u ook daar zien in welke testtrajecten een gebruiker nog meer deelnemer is.

De nieuwe kolommen kunt u zichtbaar maken via het  icoontje, rechts bovenaan.

Massa wijzigen van tekstvelden
Om in één keer meerdere testcases, bevindingen etc. tegelijk te wijzigen kan de functie Massa-wijzigen worden gebruikt. Wanneer u de rechten heeft om de functie Massa-wijzigen te gebruiken dan kan dit in lijstschermen.

Vanaf deze release is het, naast keuzelijsten, meerdere waardes velden, datum velden, checkboxen en gebruikerslijsten, ook mogelijk om tekstvelden (klein en groot) te wijzigen met de functie Massa-wijzigen.

Testmanager wordt automatisch deelnemer
Wanneer een gebruiker een nieuw testtraject aanmaakt dan wordt die gebruiker automatisch de eerste deelnemer in het testtraject. Dit heeft altijd al op die manier gewerkt. In deze release is daar nog iets aan toegevoegd. De gebruiker die in het veld Testmanager in het testtraject wordt ingevuld wordt ook automatisch als deelnemer toegevoegd. Mocht daarna de testmanager worden gewijzigd dan wordt de nieuwe testmanager ook automatisch als deelnemer aan het testtraject toegevoegd.

Bijlage namen in export bestanden
Vanaf deze release worden de namen van bijlagen ook geëxporteerd. Wanneer u bijvoorbeeld de lijst met bevindingen exporteert dan worden de namen van alle bijlagen die aan de bevindingen gekoppeld zijn in een aparte kolom in het exportbestand gezet. Wanneer u een testcase opent en de testcase inclusief de teststappen exporteert dan worden ook de namen van de bijlagen die aan de teststappen zijn gekoppeld in het exportbestand vermeld. Datzelfde geldt wanneer u een testrun opent en exporteert. Ook de namen van de bijlagen bij de teststappen worden geëxporteerd (bijlagen bij het verwachte en bij het werkelijke resultaat).

Producten en requirements openen in een testrun
Het is mogelijk geworden om in een testrun de details van een product of requirement waar een testcase aan gekoppeld is te bekijken. Klik hiervoor op het product of requirement waarvan u de details wilt bekijken.

Vervolgens wordt het betreffende product of requirement geopend in een lightbox.

Naast de details van het product kunt u hier ook zien welke testcases en bevindingen er nog meer aan het product zijn gekoppeld. U kunt vervolgens doorklikken om de details van die testcases of bevindingen te bekijken. Wanneer u in het bovenstaande voorbeeld op de bevinding klikt dan wordt de bevinding in een lightbox geopend. Naast de detailgegevens van de bevinding kunt u bijvoorbeeld zien bij welke (andere) testrun een bevinding hoort.

Wijzigen van bevindingen in Exploratory Testing
Het is mogelijk geworden om wijzigingen die zijn aangemaakt in de Exploratory Testing App ook te wijzigen in de App. Klik op een bevinding in het lijstje met Mijn recente bevindingen:

De bevinding wordt geopend en kan gewijzigd worden:

Meerdere testtrajecten in één keer verwijderen is niet meer toegestaan
Omdat het verwijderen van testtrajecten nogal wat consequenties kan hebben is het niet langer mogelijk om meerdere testtrajecten tegelijk te verwijderen. Wanneer u meerdere testtrajecten selecteert en op Verwijderen klikt dan wordt gemeld dat u slechts één testtraject tegelijk kunt verwijderen.