Release 19/09/2019

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Uitbreiding API
De meeste gebruikers krijgen er weinig van mee maar ons ontwikkelteam is continu bezig met de verbetering en uitbreiding van de API. Mocht je interesse hebben in de integratiemogelijkheden die onze API biedt dan kun je hier de technische documentatie vinden.

Nieuwe rapportage module
We zijn al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een nieuwe rapportage module. Aanpassingen daarvoor zijn in eerdere releases onderwater uitgerold. De eerste verbeteringen komen in deze release voor de gebruikers beschikbaar. In hoofdlijnen worden de volgende zaken gerealiseerd:

  1. Technisch herbouwen van de rapportage module zodat toekomstige uitbreidingen sneller gerealiseerd kunnen worden.
  2. De vertrouwde standaard Testersuite rapportages beschikbaar maken in de nieuwe rapportage module
  3. Gebruikers de mogelijkheid bieden om eigen rapportages te maken
  4. Drill down functie in de rapportages om door te klikken naar de verschillende items (testruns, bevindingen etc.) voor verdere analyse
  5. Filters opnemen in de rapportage en direct resultaten weergeven wanneer filters worden gewijzigd
  6. Verschillende weergaves mogelijk maken (Tabel, Staafdiagram, Voortgangsbalken, Tree)

We hebben dit in eerste instantie gerealiseerd voor de Testontwerp en de Bevindingen rapportages. In de volgende release (3/10/2019) komen genoemde uitbreidingen ook beschikbaar voor de Testuitvoer rapportages. Daarna gaan we door met het ontwikkelen van nieuwe rapportages voor het rapporteren op de voortgang en testdekking van requirements.

Meer informatie over de (vernieuwde) werking van de rapportages kun je vinden in de help documentatie met betrekking tot de rapportages.