Release 19/03/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs zijn in deze release verbeteringen en nieuwe functies doorgevoerd in de JIRA koppeling. Meer informatie over de standaard JIRA koppeling is hier te vinden.

Bevinding met relatie naar JIRA issue verplaatsen naar andere testtraject
Wanneer een bevinding die een relatie heeft met een JIRA issue wordt verplaatst naar een ander testtraject binnen Testersuite dan wordt dit vanaf deze release als volgt afgehandeld:

  • Wanneer het testtraject in Testersuite waar de bevinding naartoe wordt verplaatst een relatie heeft met het JIRA project waar de JIRA issue bij hoort dan wordt de relatie tussen de Testersuite bevinding en de JIRA issue in stand gehouden.
  • Wanneer het testtraject in Testersuite waar de bevinding naartoe wordt verplaatst geen relatie heeft met het JIRA project waar de JIRA issue bij hoort dan wordt de relatie tussen de Testersuite bevinding en de JIRA issue verbroken.

In de detailgegevens van een testtraject kan indien nodig de relatie naar een JIRA project worden aangepast.

Issue met een relatie naar een Testersuite bevinding wordt verwijderd in JIRA
Wanneer in JIRA een issue wordt verwijderd dan wordt dit vanaf nu ook doorgevoerd in Testersuite. Er wordt gecontroleerd of er een Testersuite bevinding gerelateerd is aan de JIRA issue. Als dat het geval is dan wordt in deze bevinding de relatie met de JIRA issue verwijderd. De bevinding zelf wordt niet verwijderd.

User-story met een relatie naar een Testersuite requirement wordt verwijderd in JIRA
Wanneer in JIRA een user story wordt verwijderd dan wordt dit vanaf nu ook doorgevoerd in Testersuite. Er wordt gecontroleerd of er een Testersuite requirement gerelateerd is aan de user story. Als dat het geval is dan wordt in deze requirement de relatie met de JIRA user story verwijderd. De requirement zelf wordt niet verwijderd.