Release 08/09/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Massa-wijzigen gebruikersrol
Voor klanten met een Premium abonnement is het mogelijk geworden om voor meerdere gebruikers tegelijk de rol aan te passen. Dit kan in een omgeving met behulp van de functie massa-wijzigen.

Gebruikers met admin rechten kunnen uiteraard in de administrator portal ook de rollen van gebruikers wijzigen. Het is daar echter niet mogelijk om dit met massa-wijzigen te doen.

Meer informatie over gebruikersrollen is hier te vinden.

Filters in lijst met testtrajecten
In alle lijsten in Testersuite (testcases, bevindingen etc.) is het mogelijk om één of meerdere filters te zetten. Deze filters worden automatisch opgeslagen in je gebruikersinstellingen. Wanneer je bijvoorbeeld in de lijst met bevindingen filtert op alle bevindingen met de status Nieuw dan wordt deze filter onthouden. Ook wanneer je uitlogt en weer inlogt in Testersuite worden je filters onthouden. Wanneer je echter switcht naar een ander testtraject dan worden je filters automatisch gewist. Het kan namelijk zo zijn dat de waardes waarop je in het ene testtraject filtert helemaal niet aanwezig zijn in het andere testtraject. Dat geeft dan een leeg filter resultaat. En vaak wil je in een ander testtraject weer andere filters zetten.

Het automatisch wissen van filters bij wisselen tussen testtrajecten is niet logisch voor de lijst met testtrajecten. Vandaar dat vanaf deze release voor de lijst met testtrajecten geldt dat de filters altijd worden onthouden, ook als je switcht tussen testtrajecten.