Testcases toevoegen

In het tabblad Testcases in een testrun kun je testcases (en testscenario’s) toevoegen. Wanneer een testcase wordt toegevoegd dan wordt er een kopie gemaakt van de testcase naar de testrun. Dit betekent dat een aanpassing aan de oorspronkelijke testcase in de module Testontwerp geen invloed heeft op de testcase in de testrun. Wanneer je een testscenario naar een testrun kopieert dan worden de testcases in het testscenario naar de testrun gekopieerd.

Klik in een testrun op Wijzigen en klik in het tabblad Testcases op de functieknop Toevoegen om de ‘lightbox’ voor het toevoegen van testcases en testscenario’s te openen.

In het tabblad Testcases kun je testcases selecteren en kopiëren naar de testrun. In het tabblad Testscenario’s kun je testscenario’s selecteren en kopiëren naar de testrun.

Selecteer de testcases (of testscenario’s) die je wilt toevoegen en klik vervolgens op de knop Kopieer naar testrun. De testcases worden gekopieerd naar de testrun. Aan het  icoon voor een testcase (of een testscenario) kun je zien dat de testcase één of meerdere keren in de testrun voorkomt.

Uitleg icoon

De testcases worden onderaan de lijst toegevoegd. Wanneer je meerdere testcases tegelijk toevoegt dan worden deze toegevoegd in de volgorde waarin de testcases zijn gesorteerd in de ‘lightbox’ Testcases toevoegen.

Uitleg icoon

Wanneer je een testscenario toevoegt dan worden alle testcases in het testscenario naar de testrun gekopieerd. Het testscenario zelf wordt ook naar de testrun gekopieerd.

Uitleg icoon

In het tabblad Testcases in de testrun wordt in de kolom ID ook het SCE nummer weergegeven als een testcase bij een testscenario hoort.