Testruns maken in Testontwerp

Wanneer je in de module Testontwerp een testcase of een testscenario opent dan bevindt zich rechts bovenaan de actieknop Nieuwe testrun maken.

Met deze knop kun je van de testcase of het testscenario waarin je je bevindt direct een nieuwe testrun maken. De volgende gegevens van de testcase of het testscenario worden daarbij overgenomen in de nieuwe testrun:
– Korte omschrijving
– Lange omschrijving
– Testsoort

Wanneer je vanuit een testcase een testrun maakt dan zal de nieuwe testrun die testcase bevatten. Wanneer je vanuit een testscenario een testrun maakt dan zal de nieuwe testrun de testcases die in het testscenario zitten bevatten.

Meerdere testruns tegelijk maken in Testontwerp
Het is mogelijk om in de module Testontwerp meerdere testruns tegelijk aan te maken op basis van testcases of testscenario’s. De testruns zullen na het aanmaken aan de zelfde eigenschappen voldoen als hierboven genoemd. Hiervoor selecteer je in de overzichtspagina van testcases of testscenario’s de gewenste items, waar je testruns voor aan wil maken. Vervolgens gebruik je de knop ‘Testruns maken’:

In het volgende scherm kun je, wanneer gewenst, eigenschappen instellen voor de testruns die aangemaakt zullen worden. Deze eigenschappen zullen toegepast worden op alle testruns die je op dat moment aanmaakt. Hierdoor kun je de nieuwe testruns bijvoorbeeld in één keer de zelfde start- of einddatum geven, of aangeven of de volgorde aangehouden dient te worden bij het uitvoeren van de testruns. Vervolgens klik je op ‘Testruns maken’:

De testruns worden aangemaakt. Je belandt in het overzichtsscherm van de testruns, waarbij een bevestiging van het aanmaken getoond wordt: