Tabblad Commentaar

In het tabblad Commentaar kan op eenvoudige wijze commentaar worden opgeslagen. Dit is bijvoorbeeld te gebruiken voor de onderlinge communicatie tussen een tester en een ontwikkelaar over het testen en oplossen van een bevinding. Een ander voorbeeld waarbij dit handig is, is het reviewen van testcases. Degene die testcases moet reviewen kan zijn opmerkingen plaatsen in de vorm van commentaarregels.

Een commentaarregel kan worden toegevoegd door onderaan op Toevoegen te klikken. Vervolgens wordt een tekst box geopend voor het invoeren van commentaar.

Na Opslaan wordt de commentaar tekst, de naam van degene die het heeft ingevoerd en de datum/tijd waarop het is ingevoerd opgeslagen. Eenmaal ingevoerd commentaar kan alleen worden verwijderd door de gebruiker die het commentaar heeft toegevoegd. Uitzondering daarop zijn beheerders, deze kunnen ook commentaar van andere gebruikers verwijderen.

Afhankelijk van de instelling ‘Commentaar mailen’ in de customizing zal het commentaar gemaild worden naar de betrokken gebruikers van het betreffende Testersuite item.