Release 16/08/2018

Naast de oplossing voor een aantal bugs hebben we in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies doorgevoerd:

Importeren van Meerdere waardes velden
In de release van 19 juli 2018 hebben we een nieuw type veld geïntroduceerd, het Meerdere waardes veld. Meer informatie over dit nieuwe veld kun je hier vinden. In deze release is het mogelijk geworden om Meerdere waardes velden te importeren met de importfunctie.

Het is mogelijk om kolommen met meerdere waardes toe te voegen aan een Excel importbestand. De losse waardes moeten dan komma gescheiden in een cel staan. Zo kan bijvoorbeeld een matrix worden opgesteld met mogelijke varianten en kan vervolgens in één keer voor iedere variant een testcase worden aangemaakt in Testersuite. Het importbestand zou er in dit voorbeeld als volgt uit kunnen zien:

Gebruikers die toegang hebben tot de importfunctie in Testersuite kunnen dit importbestand selecteren en vervolgens de kolommen koppelen aan de velden in Testersuite. In dit voorbeeld worden er dus testcases geïmporteerd.

Het resultaat van deze import van testcases ziet er als volgt uit:

Bij het importeren van producten, requirements en bevindingen is het ook mogelijk om velden van het type Meerdere waardes te importeren.

Uitbreiding API
Om integratie met andere systemen te vereenvoudigen zijn we al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een eigen Application Programming Interface (API). Voor testtrajecten en bevindingen is de API al enige tijd beschikbaar. In deze release hebben we daar testcases en testscenario’s aan toegevoegd. In de volgende release worden testruns toegevoegd aan de API. Voor vragen over de mogelijkheden en het gebruik van onze API kunt u contact opnemen met support@testersuite.nl.