Release 07/02/2019

Naast de oplossing voor een aantal bugs zijn in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar gekomen:

Bij maken nieuwe testrun op basis van testscenario -> bijlagen overzetten
Wanneer je vanuit een testscenario een nieuwe testrun maakt dan wordt een aantal gegevens van het testscenario overgenomen in de testrun (Korte omschrijving, Lange Omschrijving en Testsoort).

Vanaf deze release worden de bijlagen van het testscenario (indien aanwezig) ook overgenomen in de nieuwe testrun.

Massa muteren voor veld Volgorde aanhouden
Sinds de release van 19/12/2018 wordt er onderscheid gemaakt tussen testruns waarin de volgorde van uitvoeren van testcases wordt afgedwongen en testruns waarin de volgorde niet van belang is. Vanaf nu is het ook mogelijk om het veld Volgorde aanhouden voor meerdere testruns tegelijk te wijzigen. Dit kan met de functie Massa wijzigen in de lijst met testruns.

Use-cases die in de release van 19/12/2018 zijn geïntroduceerd, zijn teruggedraaid
Bij de introductie van de zogenaamde ‘volgordelijke’ testruns is ervoor gezorgd dat sommige acties niet meer kunnen worden uitgevoerd als een testrun de status Gestart of Afgerond heeft. In de praktijk bleken meerdere klanten hier tegenaan te lopen. In deze release hebben we een aantal use-cases teruggedraaid waardoor de volgende acties weer mogelijk zijn voor testruns met de status Gestart of Afgerond:

  • Het veld Volgorde aanhouden wijzigen van Ja naar Nee en vice versa
  • Testcases toevoegen, testcases verwijderen en de volgorde van de testcases wijzigen
  • Wijzigen van testcases die zijn afgerond in de testrun
  • Resetten van de status van teststappen in afgeronde testcases