Release 25/02/2016

Naast de oplossing voor een aantal bugs zijn in deze release de volgende functionaliteiten toegevoegd:

JIRA integratie
Vanaf deze release is het mogelijk om een integratie tussen Testersuite en Jira in gebruik te nemen. Bevindingen die in Testersuite worden aangemaakt kunnen worden overgezet naar Jira. De (externe) IT afdeling kan de Testersuite bevindingen vervolgens in behandeling nemen in Jira.

Nadat in de customizing de juiste instellingen zijn ingevuld en per testtraject is aangegeven bij welke Jira project het hoort, kan elke bevinding binnen het betreffende testtraject naar Jira worden overgebracht. Dit kan met de Jira actieknop in het detailscherm van een bevinding: Knop - Jira

Wanneer een bevinding wordt overgezet naar Jira dan worden ook de bijbehorende bijlagen en commentaar overgezet. De bevinding in Testersuite en het issue in Jira zijn vanaf dat moment aan elkaar gekoppeld. Status veranderingen, wijzigingen in de bijlagen en in het commentaar worden over en weer gelijk gehouden. Zo zal een bijlage die in Jira aan een issue wordt toegevoegd ook in Testersuite in het tabblad Bijlagen verschijnen. Zo blijft de tester van de bevinding altijd op de hoogte van de status van zijn bevinding die in Jira wordt opgepakt.

Heeft u interesse in de Jira integratie? Neem dan contact op met uw Testersuite beheerder. Hij kan ondersteund door Testersuite support de integratie inrichten.

Uitbreiding light-box voor ophalen/wegschrijven Masterlist content
Om eenvoudig requirements te kunnen selecteren is het tabblad Requirements toegevoegd aan de light-box. In dit tabblad kunt u bijvoorbeeld filteren op requirements met een bepaalde status en deze vervolgens in één keer selecteren. Requirements die u in dit tabblad selecteert worden ook geselecteerd in het tabblad Producten / Requirements en vice versa.

Het automatisch selecteren (en de-selecteren) is optioneel gemaakt. Rechts onderin de light-box kunt u aangeven of er automatische (de-)selectie moet plaatsvinden. Wanneer deze checkbox aan staat zal de automatische (de-)selectie plaatsvinden. Uitleg van de werking vindt u bij het vraagteken icoon achter deze instelling.

De opties voor snel selectie zijn ondergebracht in een nieuw menu. U kunt dit menu openen door de muis te bewegen over de puntjes achter een item (Producten, Requirements, Testcases en Testscenario’s)

Scherm - Light-box pull-push