Bevindingen verplaatsen

Het is mogelijk om bevindingen te verplaatsen naar andere testtrajecten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er in een afgerond testtraject nog openstaande bevindingen zijn die in een ander testtraject moeten worden opgepakt.

In het lijstscherm met bevindingen kunt u bevindingen verplaatsen. Selecteer de bevindingen die verplaatst moeten worden en klik op de knop Verplaatsen.

Vervolgens wordt er een ‘light-box’ geopend met een lijst met testtrajecten. U kunt hier het testtraject kiezen waar de geselecteerde bevindingen naar verplaatst moeten worden.

Uitleg icoon    Gearchiveerde testtrajecten worden niet getoond in de lijst met testtrajecten.

Wanneer u in de lijst met testtrajecten op een regel klikt dan wordt gevraagd om het verplaatsen te bevestigen:

Als u hier op Ok klikt worden de bevindingen verplaatst naar het gekozen testtraject. U keert terug naar het lijstscherm met bevindingen. De verplaatste bevindingen komen niet meer voor in het lijstscherm. Bovenaan het scherm verschijnt de melding dat de bevindingen zijn verplaatst.

Uitleg icoon     Wanneer een bevinding is verplaatst dan is dit in de historie van de bevinding terug te vinden.

Icoon - Let op!

Wanneer een bevinding een relatie heeft met een testrun dan wordt deze relatie bij het verplaatsen verwijderd. De testrun en testcase gegevens in de bevinding worden daarbij verwijderd!

Icoon - Let op!

Wanneer een bevinding een relatie heeft met een product of requirement dan wordt bij het verplaatsen gecontroleerd of het product of requirement aanwezig is in het doel testtraject. Zo ja, dan blijf de relatie behouden. Zo nee, dan wordt de relatie verwijderd.