Customizing

Testersuite is flexibel opgebouwd waardoor iedere klant de modules kan aanpassen (customizen) naar zijn specifieke behoeften. Het aanpassen van Testersuite kan in de module Customizing. Deze module is te benaderen via hetInstellingen menu in de Programmabalk. Gebruikers met de rol Beheerder hebben de rechten om aanpassingen te doen in de module Customizing. Daarbij kunnen de volgende aanpassingen worden gedaan:

Instellingen per entiteit
Per entiteit (product, testcase, bevinding etc.) is er een tabblad om de betreffende entiteit te configureren. De volgende aanpassingen zijn mogelijk:

• Nieuwe velden maken
  • Aanpassen veldnamen
  • Standaard (initiële) waardes instellen
  • Waardes van keuzelijsten onderhouden
  • Zichtbaarheid van velden instellen (Zichtbaar: ja/nee)
  • Instellen of velden verplicht zijn (Verplicht: ja/nee)
  • Instellen in welke volgorde de velden op het scherm getoond moeten worden

Meer informatie over de instellingen per entiteit is hier te vinden.

Instellingen voor automatische E-mails
Om de samenwerking tussen Testersuite gebruikers in goed banen te leiden is het mogelijk om automatisch taken per mail te versturen. Deze ‘workflow’ functie kan op de volgende onderdelen worden ingeschakeld:

• Voor het automatisch mailen van requirements
  • Voor het automatisch mailen van bevindingen
  • Voor het automatisch mailen van uit te voeren tests

Meer informatie over het instellen van E-mail meldingen is hier te vinden.