Bevindingen verplicht stellen

Tijdens het uitvoeren van testruns is het mogelijk om direct bevindingen aan te maken. Wanneer bij een teststap op Niet OK wordt geklikt dan krijgt de gebruiker direct de mogelijkheid om een bevinding te maken bij die teststap.

Het is mogelijk om het aanmaken (of koppelen) van bevindingen verplicht te stellen voor teststappen die de status Niet OK krijgen. Dit is in te stellen in het tabblad Testrun in de Customizing.

Wanneer deze checkbox aanstaat dan wordt de volgende controle uitgevoerd als een gebruiker tijdens het uitvoeren van een testrun achter een teststap op Niet OK klikt:

• Heeft de teststap al bevindingen die nog niet gesloten zijn (die een open status hebben)?
  • Zo ja, de gebruiker hoeft niet verplicht een nieuwe bevinding te maken en de status van de teststap gaat naar Niet OK.
  • Zo nee, de gebruiker moet een nieuwe bevinding maken of een bestaande (niet gesloten) bevinding koppelen. Pas dan gaat de status van de teststap naar Niet OK.