Home / Dashboard

Na inloggen in Testersuite kom je in het dashboard (Home). In dit scherm vind je een overzicht van alle niet afgesloten testtrajecten waar je aan deelneemt. Je kunt vanuit ieder scherm via Home in de Programmabalk of door te klikken op het Testersuite logo terugkeren naar het dashboard.

Uitleg icoon

Afgesloten testtrajecten worden niet getoond op het dashboard en zijn alleen te benaderen via de Testtrajecten button bovenaan het scherm. Dit omvat gearchiveerde testtrajecten en testtrajecten met de status Afgerond, Geannuleerd of Verwerkt in Masterlist.


Het dashboard is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

  • MIJN TAKEN: hier worden de taken getoond die je moet uitvoeren in de testtrajecten waar je deelnemer bent.
  • MIJN TESTTRAJECTEN (TESTMANAGER): hier wordt informatie getoond over de testtrajecten waar je deelnemer bent én testmanager bent.
  • MIJN TESTTRAJECTEN (DEELNEMER): hier wordt informatie getoond over de testtrajecten waar je deelnemer bent (en geen testmanager).

MIJN TAKEN
Hier heb je in één keer zicht op je werkvoorraad binnen de testtrajecten waar je deelnemer bent. De set taken die je standaard ziet is afhankelijk van je rol in de huidige Testersuite omgeving. Daarnaast is dit stuk customizable. Meer informatie hierover vind je hier.

In onderstaande afbeelding is te zien hoe het aantal testcases en testscenario’s waar je eigenaar van bent wordt getoond:

In dit voorbeeld ben je eigenaar van acht testcases en twee testscenario’s. Wanneer je op ‘8 Testcases (Eigenaar)‘ klikt dan wordt de volgende lightbox geopend:

In deze lightbox worden jouw testcases per testtraject getoond. Voor ieder testtraject wordt het totaal aantal testcases en het aantal testcases per status weergegeven. Zo heb je direct zicht op de voortgang van het maken van je testcases (de testcases waar je eigenaar van bent). Van hieruit kun je doorklikken naar de testcases binnen de diverse testtrajecten. Bijvoorbeeld jouw testcases in het testtraject Webshop release 3.1 (TST305) die de status Klaar voor test hebben.

Voor het uitvoeren van tests bevat het dashboard de taak Uit te voeren tests. In het volgende voorbeeld zijn er 16 tests die je moet uitvoeren. Dit zijn testcases in nog niet afgeronde testruns die  zijn toegewezen aan jou of aan groep(en) waar je in zit.

Wanneer je op ‘16 Uit te voeren tests‘ klikt dan wordt de volgende lightbox geopend:

In deze lightbox worden jouw uit te voeren tests per testtraject getoond. Voor ieder testtraject wordt het totaal aantal tests en het aantal tests per status weergegeven. Zo heb je direct zicht op de voortgang van het uitvoeren van jouw tests. In dit voorbeeld moet je in het testtraject ODS Zorginstellingen (TST539) in totaal zeven tests uitvoeren. Vier van de zeven tests zijn nog niet gestart en vier tests zijn klaar (heeft de status OK). Eén test is reeds gestart, en drie zijn Niet OK bevonden.

Van hieruit kun je direct doorklikken om je tests uit te gaan voeren. Daarbij kun je als gebruiker kiezen of je tests wilt uitvoeren in de uitgebreide weergave (klik op blauwe knop Uitvoeren) of in de eenvoudige weergave (klik op Uitvoeren in eenvoudige weergave).


Uitleg icoon

Wanneer je meestal gebruik maakt van de eenvoudige weergave dan kun je dit aangeven in je gebruikersinstellingen. Met de blauwe knop Uitvoeren ga je dan naar de eenvoudige weergave. Kijk hier voor meer informatie over het instellen van jouw voorkeuren.


Wanneer je klikt op Uitvoeren in eenvoudige weergave achter het testtraject ODS Zorginstellingen (TST539 ) ga je naar het volgende scherm:

Hier kun je vervolgens je tests doorlopen en testresultaten invoeren.

MIJN TESTTRAJECTEN
Hier worden de testtrajecten getoond waar je deelnemer bent. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen testtrajecten waar je testmanager bent en testtrajecten waar je geen testmanager bent. Per testtraject wordt een regel getoond. Bovenaan staan de testtrajecten die gestart zijn en daaronder de testtrajecten die nog niet gestart zijn. Daarbinnen wordt gesorteerd op startdatum (oplopend).

Wanneer je op de korte omschrijving van een testtraject klikt, bijvoorbeeld Webshop release 2.1 (TST305), dan ga je naar het betreffende testtraject toe. Als je rechts van de korte omschrijving op een testtraject regel klikt dan wordt de regel opengeklapt en worden de informatietegels van het betreffende testtraject getoond.

Initieel wordt er een basisset met tegels weergegeven. Het is mogelijk om tegels te verplaatsen (verslepen), om tegels te verwijderen en om de instellingen van tegels aan te passen. Wanneer je met de muis over een tegel gaat dan worden rechts bovenaan de icoontjes getoond om deze acties uit te voeren.

Het is ook mogelijk om tegels toe te voegen. Klik daarvoor op het plus (+) teken, achter de laatste tegel. Wanneer je een nieuwe tegel gaat maken dan wordt gevraagd om in te stellen welke informatie in de tegel moet worden getoond. In onderstaande voorbeeld wordt een nieuwe tegel gemaakt om het aantal bevindingen per testomgeving weer te geven. Door de checkbox Standaard tegel aan te vinken wordt de tegel toegevoegd aan je standaard set met tegels. Dit betekent dat de tegel altijd wordt getoond in testtrajecten onder ‘Mijn testtrajecten (testmanager)’

Na klikken op Aanmaken wordt de tegel toegevoegd. Indien gewenst kan deze tegel vervolgens worden verplaatst naar een andere plek binnen de tegels van het opengeklapte testtraject.

Het is ook mogelijk om alleen items te tonen waarvoor je als gebruiker een bepaalde rol hebt. Bijvoorbeeld: “ik wil het aantal bevindingen per testomgeving zien voor de bevindingen waarvoor ik de behandelaar ben”. Klik op het instellingen icoontje bovenaan de tegel . Vul vervolgens in het veld Met mij als de rol Behandelaar in.

Na opslaan wordt de informatie in de tegel aangepast. De titel van de tegel verandert van ‘Bevindingen per testomgeving’ in ‘Mijn bevindingen per testomgeving (behandelaar)’.

Het is ook mogelijk om binnen de tegels direct door te klikken naar de items in het testtraject:

Wanneer je met de muis over een vlak (statuskleur) in de grafiek beweegt dan wordt aangegeven welke status het betreft en kun je doorklikken. In dit voorbeeld wordt de lijst met bevindingen met de status Hertest geopend: