Requirements wijzigen of verplaatsen

Om een requirement te wijzigen klik je op de betreffende requirement in de lijst met requirements of selecteer je een requirement in de ’tree’ in het overzichtsscherm van het testtraject. Klik vervolgens op de functieknop  Wijzigen in het rechter frame. Het scherm komt in de wijzig modus:

Wijzig de gegevens en klik op Opslaan. Wanneer je de aangebrachte wijzigingen niet wilt opslaan dan klik je op Annuleren.

Requirements verplaatsen
Je kunt requirements verplaatsen in de ’tree’ door ze te verslepen. Klik op de requirement die je wilt verplaatsen en versleep de requirement naar de gewenste plek in de ’tree’. Wanneer je de requirement loslaat dan is deze naar de nieuwe plek in de ’tree’ verplaatst.

Het is ook mogelijk om in één keer meerdere requirements tegelijk naar een ander product te verplaatsen. Dit kan niet met de versleep functie, zoals hiervoor beschreven. Dit kan met de functie Massa-wijzigen in de lijst met requirements. Het werkt als volgt:

1. Klik in het hoofdmenu op Requirements om de lijst met requirements te openen
  2. Selecteer de requirements die je wilt verplaatsen met de checkboxes ervoor
  3. Klik op de functieknop Massa-wijzigen
  4. Selecteer in de lightbox voor Massa-wijzigen het veld Bovenliggend product
  5. Klik rechts van het veld Bovenliggend product op het knopje
  6. Selecteer in de ’tree’ het product waarnaar je de requirements wilt verplaatsen
  7. Klik op Uitvoeren en bevestig het doorvoeren van de massa-wijziging
  8. De requirements zijn nu verplaatst naar het geselecteerde product