Release 21/10/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Bij toevoegen van groep de groepsleden automatisch ‘deelnemer maken’
In testtrajecten kun je naast losse gebruikers ook groepen deelnemer maken. Dit betekent dat de gebruikers in zo’n groep toegang krijgen tot het testtraject. Wanneer je echter in het testtraject taken wilt toewijzen aan de leden (gebruikers) in een groep dan moest je tot op heden de gebruikers in een groep handmatig als losse deelnemers toevoegen.

In deze release hebben we ervoor gezorgd dat het niet meer nodig is om de de leden van een groep als losse deelnemer aan het testtraject toe te voegen. Wanneer een groep deelnemer is in een testtraject dan is het vervolgens mogelijk om in het testtraject taken toe te wijzen aan de gebruikers in die groep. Bijvoorbeeld als tester in een testrun of als behandelaar van een bevinding.

Massa-wijzigen (toevoegen) commentaar
In deze release is het mogelijk geworden om in één keer een commentaarregel toe te voegen aan meerdere entiteiten (requirements, testcases, bevindingen etc.). Dit kan met behulp van de functie Massa-wijzigen.

Kolom Eigenaar vervangen door Standaard tester
In de lijst met testcases in een testscenario is de kolom Eigenaar vervangen door de kolom Standaard tester. Hierdoor is in één keer te zien door wie de testcases in het testscenario (standaard) worden uitgevoerd.

Het blijft uiteraard mogelijk om te zien wie de eigenaar van een testcase in het testscenario is. Door te klikken op de testcase ID (bijvoorbeeld CAS1306) worden de details van de testcase getoond.

Importeren – spatie of lege regel bij samenvoegen kolommen
In de importfunctie is het mogelijk om twee kolommen uit het importbestand samen te voegen in één veld. De inhoud (tekst) van de twee kolommen wordt dan samengevoegd in één veld. Vanaf nu wordt de inhoud (tekst) gescheiden door een spatie of door een lege regel. Wanneer de inhoud wordt geïmporteerd in een klein testveld dan wordt er een spatie toegevoegd. Als het een groot tekstveld betreft dan wordt er een enter en lege regel toegevoegd.