Kopiëren testtrajecten

Het is mogelijk om een nieuw testtraject te starten op basis van een bestaand testtraject. Wanneer je een testtraject kopieert dan worden alle producten, requirements, testcases, testscenario’s en testruns gekopieerd. De kopieer functie bevindt zich onderaan de lijst met testtrajecten. Wanneer je een testtraject kopieert dan wordt dit als volgt uitgevoerd:

Testtraject
Het testtraject krijgt een nieuwe ID. Alle detail info, de deelnemers en de bijlagen worden overgenomen. De commentaarregel worden niet overgenomen. De historie van het testtraject wordt vervangen door een nieuwe historie regel: Creatie (kopie van TST99). Eventuele relaties met JIRA en/of een TOPdesk worden verwijderd. De status van het testtraject wordt terug gezet naar Niet gestart.

Producten
Een product behoudt dezelfde ID. Alle detail info, de relaties naar testcases, de bijlagen en de commentaar regels worden overgenomen. De historie wordt overgenomen en er wordt één historie regel toegevoegd: Gekopiëerd uit testtraject TST99.

Requirements
Een requirement behoudt dezelfde ID. Alle detail info, de relaties naar testcases, de bijlagen en de commentaar regels worden overgenomen. De historie wordt overgenomen en er wordt één historie regel toegevoegd: Gekopiëerd uit testtraject TST99. Eventuele relaties naar JIRA user-stories en/of TOPdesk wijzigingen worden verwijderd.

Testcases
Een testcase behoudt dezelfde ID. Alle detail info, de teststappen (inclusief bijlagen bij de stappen), de bijlagen en de commentaar regels worden overgenomen. De historie wordt overgenomen en er wordt één historie regel toegevoegd: Gekopiëerd uit testtraject TST99.

Testscenario’s
Een testscenario behoudt dezelfde ID. Alle detail info, de relaties met testcases, de bijlagen en de commentaar regels worden overgenomen. De historie wordt overgenomen en er wordt één historie regel toegevoegd: Gekopiëerd uit testtraject TST99.

Testruns
Een testrun krijgt een nieuwe ID. Alle detail info, de testcases (en testscenario’s) in de testrun, de testers en de bijlagen worden overgenomen. De commentaarregel worden niet overgenomen. De historie van een testrun wordt vervangen door een nieuwe historie regel: Creatie (kopie van RUN99 uit testtraject TST99).

De testcases en testscenario’s in een testrun behouden dezelfde ID. De detail info, de teststappen en de bijlagen worden overgenomen. De historie in de testcases en testscenario’s wordt verwijderd.

Alle statussen van een testrun worden ge-reset. De resultaat velden bij de teststappen worden geleegd en de bijlagen bij de resultaat velden worden verwijderd.

Afhankelijk van de instelling in de customizing worden testers in testruns mee gekopieerd of vervangen door de standaard testers van de testcases. Dit werkt hetzelfde als bij het kopieren van testruns binnen testtrajecten. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Bevindingen
De bevindingen worden niet mee gekopieerd bij het kopiëren van een testtraject.

Icoon - Let op!Omdat het kopiëren van testtrajecten een nogal zware belasting kan zijn wordt eerst bepaalt of de kopie direct gemaakt kan worden. Wanneer het testtraject te groot is dan wordt gevraagd om het kopiëren buiten kantoortijden uit te voeren.