Gebruikers

Om toegang te krijgen tot Testersuite worden er gebruikers aangemaakt. Iedere klant beheert zijn eigen gebruikers in Testersuite en bepaalt zelf wie er toegang krijgen tot Testersuite. Gebruikers met administrator rechten kunnen gebruikers beheren in de Administrator portal.

Er zijn drie verschillende gebruikerstypes:

1. Eindgebruikers (‘gewone’ gebruikers die kunnen inloggen in Testersuite)
  2. Dummy gebruikers (‘gebruikers’ waar taken aan toegewezen kunnen worden maar die niet kunnen inloggen)
  3. Integratie gebruikers (ten behoeve van integratie tussen Testersuite en andere applicaties)

Met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord kunnen eindgebruikers inloggen in Testersuite. Iedere gebruiker heeft een bepaalde rol in Testersuite. Met die rol wordt bepaald welke rechten een gebruiker heeft in Testersuite. Meer informatie over rollen en rechten is hier te vinden.

Gebruikers kunnen een aantal eigen gegevens en instellingen beheren door rechtsboven in het scherm te klikken op de naam van de gebruiker die is ingelogd. Hier kunnen o.a. het wachtwoord maar ook instellingen m.b.t. automatisch mailen en bepaalde voorkeuren worden gewijzigd.