Gebruikers archiveren

In Testersuite Premium is het mogelijk om gebruikers te archiveren. Het is aan te bevelen om gebruiker accounts van medewerkers die niet meer werkzaam zijn binnen de organisatie te archiveren. Op die manier blijft de lijst met gebruikers overzichtelijk. Gearchiveerde gebruikers zijn nog altijd te raadplegen en indien gewenst is het ook mogelijk om gebruikers weer uit het archief te halen. Het archiveren van gebruikers werkt als volgt:

Onderaan het lijstscherm met gebruikers bevindt zich een knop Archiveer. Selecteer de checkboxes voor de gebruikers die naar het archief moeten en klik vervolgens op de knop Archiveer. Na bevestiging worden de geselecteerde gebruikers naar het archief verplaatst en verdwijnen ze uit de ‘normale’ lijst met gebruikers.

Uitleg icoonWanneer u geactiveerde gebruikers naar het archief verplaatst dan worden deze gebruikers automatisch inactief gemaakt.

Rechts bovenaan het scherm staat de actieknop Archief openen. Met deze knop kunt u de lijst met gearchiveerde gebruikers openen.

Wanneer u gebruikers uit het archief wilt halen dan kan dat met de knop Haal uit archief, onderaan de lijst met gearchiveerde gebruikers. Selecteer de checkboxes voor de gebruikers die u uit het archief wilt halen en klik op de knop Haal uit archief. Na bevestiging worden de geselecteerde gebruikers uit het archief gehaald. Ze verdwijnen uit het archief en zijn teruggeplaatst naar de ‘normale’ lijst met gebruikers.

Met de actieknop Archief sluiten kunt u het archief sluiten en terugkeren naar de ‘normale’ lijst met gebruikers.

Uitleg icoonNaar het archief verplaatsen en uit het archief halen wordt vastgelegd in de historie van de betreffende gebruikers.

Uitleg icoonGebruikers die zich in het archief bevinden zijn niet te wijzigen. Wanneer u wijzigingen wilt aanbrengen dan moet u een gebruiker eerst uit het archief halen.