Importeren

Het handmatig aanmaken van je productenboom en onderliggende testcases is niet altijd de beste manier om data vast te leggen in Testersuite. Afhankelijk van de bron, en de hoeveelheid data is het verstandig om de Importeren functie te gebruiken. Hiermee is het mogelijk om Producten, Requirements, Testcases en Bevindingen naar Testersuite de importeren aan de hand van een Excel of CSV bestand.

Deze functionaliteit is te gebruiken door gebruikers met de rol Beheerder of Masterlist beheerder. De functie is te vinden onder hetInstellingen menu in de Programmabalk.

Het importproces kent onderstaande stappen. Tijdens elke stap is in de voortgangsbalk te zien hoe ver je bent in het importproces:

1. Bestand uploaden
Hier kies je wat je gaat importeren, waar naartoe, en welk bestand je hiervoor gebruikt. Ook kun je hier voor elk type item voorbeeldbestanden downloaden.

Hier vind je meer informatie over deze stap, en het maken van een correct importbestand.

2. Bestandsstructuur bevestigen
Hier krijg je een overzicht te zien van het bestand dat je hebt geüpload. In deze stap kun je nogmaals controleren of alle gewenste data in je importbestand aanwezig is en correct is.

3. Velden koppelen
In deze stap krijg je de kans om velden uit je importbestand te mappen met de velden die in de customizing staan ingesteld voor wat je importeert. Ook krijg je hier waarschuwingen en meldingen te zien over verschillen tussen je importbestand en je Testersuite inrichting.

Meer informatie en uitleg over deze stap vind je hier.

4. Controleren
Nadat je de velden uit je importbestand hebt gekoppeld aan de gewenste Testersuite velden krijg je in deze stap een overzicht te zien van wat er daadwerkelijk in Testersuite zal worden aangemaakt wanneer je de import bevestigt. Is dit akkoord? Dan kun je door naar de volgende stap.

5. Importeren
In deze stap wordt je bestand daadwerkelijk geïmporteerd. Je ziet een voortgangsbalk in beeld die de vordering van het uploaden weergeeft. Houd het tabblad in je browser open, en wacht tot de upload is afgerond.

6. Resultaten bekijken
In deze laatste stap vind je een overzicht van de items die in Testersuite zijn aangemaakt op basis van je importbestand. Hier kun je dit overzicht raadplegen, en naar wens direct doorklikken naar de nieuwe items.