Bevindingen overzetten naar Azure DevOps

Bevindingen die in Testersuite worden aangemaakt kunnen eenvoudig worden overgezet naar Azure DevOps als work item van het type Bug. Een externe IT partner en/of uw development team kan de bevindingen vervolgens in behandeling nemen in Azure DevOps. Daarbij worden de bevindingen in Testersuite en de bijbehorende work items in Azure DevOps continu synchroon gehouden aan de hand van de integratie instellingen. Een wijziging in Azure DevOps wordt direct doorgevoerd in Testersuite en vice versa.

Om bevindingen over te kunnen zetten naar Azure DevOps moet aan twee voorwaarden zijn voldaan:

1. De integratie met Azure DevOps is ingericht
  2. In de detailgegevens van het testtraject is een Azure DevOps project en Area Path gekozen. Dit is het project waar het work item wordt aangemaakt wanneer een bevinding van Testersuite naar Azure DevOps wordt overgezet

Een bevinding overzetten naar Azure DevOps
Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan dan wordt in het detailscherm van elke bevinding in het testtraject een Azure DevOps actieknop getoond waarmee bevindingen kunnen worden overgezet naar Azure DevOps:

De actieknop om een bevinding over te zetten naar Azure DevOps

Wanneer je op deze knop klikt wordt gevraagd of je de bevinding over wilt zetten naar Azure DevOps. Kies ‘Ja’ om de bevinding over te zetten. Zodra een bevinding is overgezet naar Azure DevOps wordt een link naar het nieuw aangemaakte Azure DevOps workitem in de bevinding in Testersuite getoond:

In de bevinding wordt een link naar het nieuw aangemaakte Azure Devops workitem getoond

In het nieuw aangemaakte Azure DevOps work item wordt automatisch een commentaarregel aangemaakt met daarin een link naar de gekoppelde Testersuite bevinding:

Vanaf dat moment worden wijzigingen in Azure DevOps (voor de velden korte en lange omschrijving, status en prioriteit) direct doorgevoerd in Testersuite en vice versa.

Een bevinding ontkoppelen van een Azure DevOps work item
In de volgende situaties wordt een bevinding automatisch ontkoppeld van het aangemaakte Azure Devops work item:

• De bevinding wordt in Testersuite verplaatst naar een ander testtraject, welke niet gekoppeld is aan het zelfde Azure Devops project
  • Het work item in Azure DevOps wordt verwijderd
  • Het work item in Azure DevOps wordt verplaatst naar een ander project in Azure DevOps
  • Het type van het work item in Azure DevOps wordt gewijzigd naar een ander work item type dan ‘Bug’