Personal Access Token aanmaken

Een Personal Access Token (PAT) is gekoppeld aan de Azure DevOps gebruiker die deze aanmaakt. Deze gebruiker is vervolgens in Azure DevOps ook zichtbaar als degene die veranderingen in work items doorvoert via de integratie. Je zou ervoor kunnen kiezen om hiervoor een speciale API user aan te maken in Azure DevOps (met bijvoorbeeld de naam ‘Testersuite Integration’).

Op de volgende manier maak je een PAT aan voor de Testersuite/Azure DevOps koppeling:

• Log in Azure DevOps in met de gebruiker waarmee je een PAT aan wil maken
  • Ga rechtsboven in het menu naar de volgende optie:
  • Maak een nieuw PAT aan, kies een verloopdatum (na deze datum moet je je PAT verlengen in Azure DevOps), en geef het PAT de permissies om work items te lezen, schrijven en managen:

Sla je PAT op, en kopieer deze naar het juiste veld in de integratie instellingen in Testersuite.

Vergeet daarna niet de nodige web hooks aan te maken in Azure DevOps: