Web hook 1: Work items updaten

Door deze web hook aan te maken in Azure DevOps, kan de integratie veranderingen aan work items aan de Azure DevOps kant doorvoeren in het bijbehorende item in Testersuite.

Per Azure DevOps project waarmee je de integratie wil gebruiken dien je op de volgende manier deze web hook aan te maken:

• Ga in het gewenste Azure Project naar Project settings -> Service Hooks
  • Klik op de groene ‘+’ bovenaan de tabel om een nieuwe ‘Service Hook subscription’ van het type ‘Web hook’ aan te maken:

Klik op ‘Next’.

Je ziet onderstaand scherm. Kies voor onderstaande opties en klik op ‘Next’:

In het volgende scherm neem je de opties uit het onderstaande screenshot over.

Gebruik als URL: ‘https://api.testersuite.com/azure/public/<BedrijfX>/<EnvX>/update

In plaats van <BedrijfX> gebruik je het domein van je Testersuite instantie.
Bijvoorbeeld: is je Testersuite URL ‘https://demo.testersuite.nl’, dan is je domeintitel demo.

In plaats van <EnvX> gebruik je de ID van de Testersuite omgeving waarmee je wilt verbinden, bijvoorbeeld 1. Een voorbeeld voor de uiteindelijke URL vind je in onderstaand screenshot:

Neem de overige instellingen uit het screenshot over, en klik op ‘finish’ om de webhook op te slaan.

Vergeet daarna niet ook de tweede web hook aan te maken in Azure DevOps: