TOPdesk koppeling

Testersuite beschikt over een standaard koppeling met de TOPdesk module Change Management. Met deze koppeling kunnen TOPdesk wijzigingen worden opgehaald in Testersuite om ze daar te testen. Deze koppeling maakt Testersuite via de TOPdesk API. Hierdoor is de koppeling stabiel en eenvoudig te configureren binnen Testersuite. Onderstaande video legt het concept en de werking van de TOPdesk koppeling uit.

Om de werking van deze koppeling te garanderen raden wij onze klanten aan TOPdesk SaaS te gebruiken, of up to date te zijn met de laatste versie van TOPdesk Virtual Appliance. De koppeling is gebouwd op TOPdesk SaaS met Change Management API versie 1.24.0. Mochten er twijfels zijn over de beschikbaarheid van deze koppeling voor de TOPdesk versie van jouw organisatie, neem dan even contact op met ons via support@testersuite.nl.

De conceptuele werking van de koppeling is in de afbeeldingen hieronder weergegeven.

Kies welke TOPdesk wijzigingen je op wil halen naar Testersuite. Dit worden in Testersuite requirements.
Er wordt een link naar de Testersuite requirement in de bijbehorende TOPdesk wijziging geplaatst
Creëer in Testersuite je tests m.b.t. je TOPdesk wijzigingen en voer deze uit
Maak waar nodig testbevindingen aan, los deze op en hertest ze
Is de wijziging voldoende doorgetest? Pas de status van de wijziging (requirement) in Testersuite aan, en de status van de wijziging in TOPdesk wordt automatisch aangepast aan de hand van de mapping in de integratie instellingen

Wil je meer weten over de koppeling, of heb je ondersteuning nodig bij de configuratie van de Testersuite – TOPdesk koppeling? Stuur dan een mail naar support@testersuite.nl.