Content beheren in de Masterlist

In de Masterlist bevinden zich producten, requirements, testcases en testscenario’s die in testtrajecten kunnen worden gebruikt. Gebruikers met de rol Masterlist beheerder kunnen de Masterlist openen door op te klikken in de Programmabalk. In het overzicht van de Masterlist bevindt zich de ’tree’ met producten en requirements. Daarnaast vindt u in de Masterlist de module Producten & Requirements en de module Testontwerp.

Uitleg icoon

De testresultaten (testruns en bevindingen) bevinden zich in de testtrajecten en niet in de Masterlist. Vandaar dat de modules Testuitvoer en Rapportages niet voorkomen in de Masterlist.

In de Masterlist kun je, net als in testtrajecten, de entiteiten product, requirement, testcase en testscenario onderhouden. Een verschil met testtrajecten is dat genoemde entiteiten in de Masterlist een tabblad Versies hebben. In dit tabblad kun je zien in welke testtrajecten een entiteit voorkomt. Wanneer je bijvoorbeeld een testcase opent dan zie je helemaal rechts het tabblad Versies.

Dit tabblad bevat een lijst met testtrajecten waar de testcase voorkomt. Je kan een versie van een testcase openen door op de betreffende regel te klikken. Op dat moment wordt de testcase uit het betreffende testtraject geopend in een lightbox. Je kunt indien gewenst de testcase in de Masterlist overschrijven met de versie uit het testtraject. Klik daarvoor rechts onderaan op de knop Gebruik deze versie.

Na bevestiging wordt de Masterlist testcase overschreven door de versie uit het testtraject. Inclusief alle bijlagen en commentaarregels. In het tabblad Versies wordt met een masterlist icoon aangegeven met welke versie de Masterlist testcase als laatste is overschreven:

Uitleg icoon

Wanneer producten of requirements in niet afgesloten testtrajecten voorkomen dan wordt dat in de ’tree’ van de Masterlist aangeduid met een  icoon. Hieraan kunt u zien dat deze producten en requirements in gebruik zijn.