Content wegschrijven naar de Masterlist

In het overzichtsscherm van een testtraject heeft u toegang tot de knop Wegschrijven naar masterlist. U opent hiermee de ‘lightbox’ waarmee u content (producten, requirements, testcases en testscenario’s) in het testtraject kunt wegschrijven naar de Masterlist

De ‘lightbox’ Wegschrijven naar Masterlist heeft vier tabbladen. In deze tabbladen kunt u de content selecteren die weggeschreven moet worden. Aan de rechter kant wordt per tabblad weergegeven hoeveel items er geselecteerd zijn. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in handmatig en automatisch geslecteerd. Dit werkt als volgt:

Wanneer u producten selecteert dan worden automatisch de requirements en de testcases geselecteerd die bij die producten horen.

Wanneer u testcases selecteert dan worden automatisch de producten en requirements geselecteerd waar die testcases bij horen.

Wanneer u testscenario’s selecteert dan worden automatisch de testcases geselecteerd die bij die testscenario’s horen. Als gevolg daarvan worden automatisch de producten en requirements geselecteerd die bij die testcases horen.

Uitleg icoon

Wanneer u de automatisch geselecteerde items niet wilt ophalen dan kunt u deze handmatig de-selecteren. Dit geldt niet voor de testcases die automatisch zijn geselecteerd als gevolg van het selecteren van testscenario’s. Wanneer u deze testcases handmatig de-selecteert dan worden de testscenario’s waar ze bij horen ook ge-de-selecteerd. U kunt dus alleen testscenario’s ophalen, inclusief alle bijbehorende testcases.

Snel selectie
In het rechter deel van de ‘lightbox’ vindt u achter ieder onderdeel een aantal functies om snel te selecteren. Zo kunt u in één keer alle testcases of testscenario’s selecteren (of de-selecteren). Met de functie Selecteer op basis van testcases kunt u in één keer alle testscenario’s selecteren waarvoor geldt dat alle bijbehorende testcases geselecteerd zijn. Met andere woorden, het systeem controleert voor ieder testscenario of alle bijbehorende testcases geselecteerd zijn. Als dat het geval is dan selecteert het systeem het testscenario.

Structuur bijwerken (ja/nee)
Wanneer u producten, requirements en/of testcases wilt wegschrijven die al aanwezig zijn in de Masterlist dan kunt u ervoor kiezen om alleen de inhoud weg te schrijven. Dit betekent dat de gegevens (details, teststappen etc.) worden overschreven in de Masterlist. De relaties tussen deze producten, requirements en testcases in de Masterlist worden dan niet overschreven zodat de structuur in tact blijft.

Wanneer u wilt dat de relaties ook worden overschreven dan moet u de checkbox Update structuur aan zetten. In dat geval wordt de structuur uit het testtraject overgenomen in de Masterlist

Icoon - Let op!

De checkbox Update structuur heeft geen invloed op producten, requirements en testcases die nog niet aanwezig zijn in de Masterlist en nieuw worden aangemaakt als ze worden weggeschreven naar de Masterlist.