Release 07/10/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs zijn in deze release twee mooie nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen.

Delen van rapportages met andere gebruikers
Voor gebruikers met de rol Beheerder, Masterlist beheerder of Testcoördinator is het mogelijk geworden om zelf gemaakte rapportages beschikbaar te stellen aan andere gebruikers. Hiervoor is een veld toegevoegd aan de instellingen van een rapportage:

Wanneer een gebruiker een rapportage op deze manier deelt dan wordt de rapportage als standaard rapportage aangeboden in alle testtrajecten waar deze gebruiker testmanager is. In de detailgegevens van een testtraject wordt de testmanager van het testtraject ingevoerd. Andere gebruikers krijgen de rapportage als volgt in die testtrajecten aangeboden:

Gebruikers met de rol Beheerder hebben ook de mogelijkheid om rapportages beschikbaar te stellen in alle testtrajecten. Dus niet alleen de testtrajecten waar ze zelf testmanager zijn. Dit is als volgt in te stellen in de rapportage:

Rapportages die op deze manier worden gedeeld, worden in alle testtrajecten als standaard rapportage aangeboden. Ook hierbij wordt met een informatie icoontje aangegeven wie de rapportage heeft gedeeld.

Testrun trigger mail relateren aan start- en/of einddatum
In Testersuite draait iedere nacht een job voor het versturen van testruns die de komende dag moeten starten. Daarvoor wordt gekeken naar de startdatum van testruns. In deze release is het mogelijk geworden om zelf in te stellen wanneer testruns naar de testers verstuurd moeten worden. Bijvoorbeeld 1 dag voor de startdatum, op de startdatum en 1 dag na het verlopen van de einddatum. Beheerders kunnen dit als volgt instellen in de Customizing: