Release 09/09/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release de workflow functie beschikbaar gekomen voor testcases en testscenario’s.

Workflow voor testcases en testscenario’s
Om de samenwerking tussen Testersuite gebruikers in goede banen te leiden is het mogelijk om automatisch taken per mail te versturen. Deze workflow functie was al beschikbaar voor het automatisch mailen van requirements, bevindingen en testruns (uit te voeren tests). In deze release is deze functie ook beschikbaar gekomen voor testcases en testscenario’s. Dit betekent dat het nu mogelijk is om testcases of testscenario’s naar gebruikers te mailen als gevolg van statuswijzigingen.

Voorbeeld: er worden testcases gemaakt om producten in Testersuite te testen. De functioneel beheerders van de producten moeten de testcases reviewen. Wanneer een testcase is gemaakt krijgt deze de status Klaar voor review. Op dat moment moet de testcase automatisch worden gemaild naar de functioneel beheerder van het product waar de testcase aan gekoppeld is. Hiervoor kan de volgende workflow regel worden ingesteld in de customizing in Testersuite:

Meer informatie over het instellen van workflow regels is hier te vinden.