Release 16/04/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release een aantal verbeteringen en nieuwe functies doorgevoerd.

JIRA user stories ophalen in bestaande testtrajecten
In deze release is het mogelijk geworden om JIRA users stories op te halen in Testersuite in bestaande testtrajecten. Twee voorbeelden waarin dit handig kan zijn:

  1. In Testersuite is een testtraject gemaakt op basis van een JIRA sprint. Daarbij zijn de user stories uit de JIRA sprint overgezet naar het testtraject (voor iedere JIRA user story is een Testersuite requirement gemaakt). Vervolgens worden er in de betreffende sprint in JIRA user stories toegevoegd. Dan is het mogelijk om deze nieuwe user stories alsnog toe te voegen aan het al bestaande testtraject in Testersuite.
  2. In Testersuite is een testtraject aanwezig en in dat testtraject wil je user stories testen die in JIRA staan. Dan is het mogelijk om deze user stories op te halen in het al bestaande testtraject in Testersuite.

Conceptueel werkt deze integratie als volgt:

Meer informatie over het ophalen van JIRA user stories is hier te vinden.
Meer informatie over de standaard JIRA koppeling is hier te vinden.

JIRA project (key) is niet te wijzigen als er relaties zijn
Als de JIRA integratie actief is dan kan in de detailgegevens van een testtraject een JIRA project worden ingevoerd. Vervolgens kunnen user-stories uit dat JIRA project worden opgehaald naar Testersuite en kunnen bevindingen naar dat project in JIRA worden overgezet. Vanaf deze release is het JIRA project in de detailgegevens van een project niet meer te wijzigen als:

  • Er requirements in het testtraject zijn met een relatie naar JIRA user stories
    en/of
  • Er bevindingen in het testtraject zijn met een relatie naar JIRA issues

Doorbladeren in alle tabbladen
Het doorbladeren met volgende/vorige knoppen, rechts onderaan het scherm, was altijd al mogelijk in Testersuite. Op die manier kun je bijvoorbeeld door de bevindingen bladeren zonder steeds terug te keren naar de lijst met bevindingen. Dit geldt voor alle entiteiten (gebruikers, testcases, requirements etc.) in Testersuite. Dit doorbladeren kon echter alleen in het tabblad Details. In deze release is het mogelijk geworden om in alle tabbladen (Bijlagen, Commentaar, Historie etc.) door te bladeren.


Uitleg icoonDe filter en sortering in lijsten wordt overgenomen in het aantal en de volgorde van het doorbladeren. Filter bijvoorbeeld op status = Nieuw in de lijst met bevindingen om door de nieuwe bevindingen te bladeren.